Problém Havlíčkova: Buď padnou stromy, nebo bude pěkná silnice!

Problém Havlíčkova:  Buď padnou stromy, nebo bude pěkná silnice!
ilustrační foto MMP

 

Na stav chodníků a komunikace v Havlíčkově ulici si dlouhodobě stěžují chodci i motoristé. Zatímco chodníky se rekonstruují, o opravu silnice se vede boj. Jádrem pudla jsou stromy.

„Pokud se začne silnice rekonstruovat, všechny buky půjdou pryč. Jejich kořeny sahají už dnes pod vozovku, takže by došlo k takovému poškození, že by stejně nepřežily,“ konstatovala náměstkyně primátora Ivana Hemerková. Náměstek Zdeněk Fišer je stejného názoru. „Komunikace by se musela výškově sjednotit s chodníkem a travnatým pásem, což by vyžadovalo odstranění vrstev hlíny. Komunikace by ale rekonstrukci potřebovala,“dodal.

Vybudování nové silnice je tak ve stádiu patu. Podle náměstka Jiřího Pospíšila budou ale zřejmě provedeny alespoň opravy nejhorších úseků silnice. (ber)

Komentáře

Zajímalo by mě kdo to takhle vyhodnotil, opět paní Hemrková tak že s eprošla po ulici a hned ví jak to bude.. nebo že by opět odborníci z ORI? Ono řešení určitě existuje , ale je potřeba ho hledat.... nevím proč by se měl chodník dávat do jedné výšky se silnicí? Jak to funguje jinde kde mají kolem cest stromy, nebo jde jen o to proinvestovat další peníze  a zvýšit si počet vysazených stromů ve městě, když ty pokácené nikdo nepočítá? Nevím zda budou prostějovské děti vůbec za chvíli vědět jak vypadá vzrostlý strom...

Stromy mají svoji velkou hodnotu a v dnešní době,kdy chybí v Prostějově každý velká strom,

je lepší mít špatnou komunikaci než kácet.

Budou se kácet plíce města?

Pení Hemerková asi potřebuje další dřevo na zimu.

Poslat nový komentář