Olomoucká ČSSD si vybrala kandidáta na hejtmana

Olomoucká ČSSD si vybrala kandidáta na hejtmana
Jiří Rozbořil

Na stranické konferenci, která proběhla v pátek 9. prosince v Olomouci dali sociální demokraté z olomouckého okresu jasně najevo, kdo by měl být jejich kandidátem na hejtmana. 

Důvěru dostal stínový primátor města Olomouce a náměstek ředitele Fakultní nemocnice Olomouc Jiří Rozbořil. Ten má nominaci také z okresu Prostějov.

Na páteční konferenci šli do rozstřelu původně tři kandidáti na lídra - krajský předseda strany Jaroslav Vomáčka, poslanec a místostarosta Šternberka Jiří Zemánek a právě Rozbořil. Zemánek však ještě před volbou svou kandidaturu stáhl a delegáti vybírali ze zbylých dvou. Nakonec dostal důvěru Jiří Rozbořil, který Vomáčku drtivě porazil už v primárkách v rámci místní buňky ČSSD v Olomouci. "Oba z kandidátů pocházejí z Olomouce, proto bychom měli brát v úvahu koho si vyberou právě olomoučtí delegáti. Ti znají své kandidáty nejlépe. Jejich volba byla jasná a podle většiny z nich by nejlépe práci hejtmana zastal Jiři Rozbořil." uvedl pro Prostějovské Novinky zdroj, který si nepřál být jmenován.

Naše redakce bedlivě sleduje primárky v ČSSD před krajskými volbami, protože právě sociální demokraté vedou v předvolebních průzkumech a zatím vše nasvědčuje tomu, že navážou na volební období 2008 - 2012, kterým je úspěšně provádí současný hejtman Martin Tesařík. Ten však již na post hejtmana nekandiduje a chce se věnovat práci v Senátu.  

(bp)

Poslat nový komentář