Máte rádi vojenskou historii? Jeďte na Helfštýn!

Máte rádi vojenskou historii? Jeďte na Helfštýn!
ilustrační foto plakát
Další fotky: 
Máte rádi vojenskou historii? Jeďte na Helfštýn!

Máme pro vás další tip na tento víkend. Letošní šestý oficiální ročník festivalu vojenské historie, který se koná na hradě Helfštýn, totiž připadá na víkend 21. - 22. května 2015. Jako vždy se můžete těšit na špičku šermířských a vojenskohistorických spolků a sdružení, nabitý program a spoustu zážitků.

Projekt si klade za cíl připravit a uskutečnit akci zaměřenou na historii vojenství nejen olomouckého kraje s bohatým doprovodným programem; festival vojenské historie je koncipován tak, aby zaujal co nejširší publikum, zejména rodiny s dětmi. Na hradě budou k vidění v hlavním programu prestižní spolky a kluby vojenské historie a tzv. living-history, a to od dob římských až po první světovou válku. V doprovodném programu se objeví to nejlepší z šermířské scény ČR, kapely, divadla, sokolník, historická střelnice, historické hry pro děti, kejklíř atd.

„Svým způsobem se jedná o unikátní kulturní akci, protože v České republice se na žádném hradě nebo zámku nekoná obdobný festival zaměřený zejména na historii vojenství. Festival navazuje na úspěšné historické festivaly na hradě Helfštýně z let 2006 a 2010 až 2015,“ vzkazují šermíři ze skupiny Adorea, kteří festival pořádají. (red).

Poslat nový komentář