Dokument o spolku Historia míří na plátno

Dokument o spolku Historia míří na plátno
ilustrační foto

Očekávaný dokumentární film o Divadelním spolku Historia je po roku a půl natáčení konečně na světě. Snímek Ondřeje Sovíka bude mít premiéru 9. listopadu v 16 hodin.

Tématem filmu je Divadelní spolek Historia, jehož činnost se datuje od roku 1990. Za tu dobu spolkem prošly desítky lidí, odehrály se stovky vystoupení a podařilo se populárně naučnými pořady seznámit širokou veřejnost nejen s historií odívání, ale i se zajímavými osobnostmi minulých let.

Podle režiséra byla při natáčení nejtěžší organizace více než osmi desítek účinkujících a příprava kostýmů. „ Moje babička Eva Suchánková (zakládající členka a duše souboru. pozn. red.) v tomto směru podala nadlidský výkon,“ uvedl Ondřej Sovík. Zároveň poděkoval všem, kdo se na natáčení dokumentu jakkoli podíleli. „ U dokumentů je s financemi vždy problém. V případě Historie pracovali všichni zadarmo, investovali čas, benzín, své kuchařské umění. Naštěstí se našli i sponzoři, kteří projekt podpořili finančně. Těm patří velký dík,“ dodal Sovík. Ke sponzorům patřil nejen Okrašlovací spolek Prostějov, ale finančně navíc přispěla i jeho předsedkyně Milada Sokolová osobně. Proč? „Eva Suchánková je nejen skvělá žena, ale má za sebou tolik obdivuhodné práce, že by tři lidé měli co dělat, aby to vše zvládli. Velmi ji obdivuji,“ řekla pro PvNovinky Milada Sokolová. (red)

 

 

 

 

 

Poslat nový komentář