Cestovní kočár přiveze Spanilé toulky

Cestovní kočár přiveze Spanilé toulky
ilustrační foto plakát, ohrozim.cz
Další fotky: 
Cestovní kočár přiveze Spanilé toulky
Cestovní kočár přiveze Spanilé toulky

 

Turistickou sezonu Muzea kočárů v Čechách pod Kosířem otevře jako v posledních několika letech i tento víkend spanilá jízda cestovního kočáru. Václav Obr si tentokrát mimo parádního čtyřspřeží pozval i kočovné divadlo Equipáž.

Čtyřspřeží s naleštěným landauerem doprovodí jezdci, herci a šermíři zmíněného divadla v sobotu 28. března. Vyráží po půl deváté od Muzea z Čech a na stejné místo by se ekipa měla vrátit po půl osmé večer.

„Pojedeme přes Pěnčín, Laškov, Krakovec, Olbramovice, Vilémov, Cakov, Seničku do Senice na Hané, kde nás čeká první krmení koní. Cesta pokračuje přes Vojnice, Těšetice, Rataje, Luběnice do Slatinic, kde opět nakrmíme koně a otevřeme lázeňskou sezónu. Pak vyrazíme přes Slatinky na Velký Kosíř, kde na Gabrielově zapálíme v 19,15 lucerny. No a pak se vracíme zpět do Čech, kde si koně i lidé po náročném dnu odpočinou,“ popsal trasu Václav Obr.

Publiku cestu zpříjemní kostýmní scénky ze života kočárového cestování, které bude mít v režii Equipáž. „Nenechte si ujít kouzlo dávné doby,“ přidal pozvání. (ber)

Poslat nový komentář