Policisté jsou na nádraží spokojeni. Ubylo i kriminality

Policisté jsou na nádraží spokojeni. Ubylo i kriminality
ilustrační foto PČR

Dvacátého listopadu 2017 se do nově zrekonstruované budovy na prostějovském hlavním nádraží přestěhovali policisté z obvodního oddělení policie Prostějov 2 z dosavadního působiště ve Vrahovicích. Záhy je následovali kriminalisté z oddělení hospodářské kriminality a oddělení kriminalistické techniky služby kriminální policie a vyšetřování. Policisté si chválí nové prostory, veřejnost úbytek kriminality. 

"Od té doby, co jsou tady policisté zpátky, ubylo kapesních krádeží, nevyskytuje se zde tolik bezdomovců, kteří obtěžovali cestující nejrůznějšími způsoby. Jsme rádi, že se sem vrátili, občas to tady, hlavně večer a o víkendech, bylo o strach," nechala se slyšet pracovnice jedné prodejen v hale nádrží. 

"Reakce na spokojenost veřejnosti s uklidněním situace v okolí hlavního vlakového nádraží jsme také zaregistrovali a jsme tomu rádi," potvrdil informaci policejní mluvčí František Kořínek s tím, že v nově rekonstruovaných prostorách je více místa a komfortu pro práci, což oceňují nejen policisté, ale i občané.

"Jediné, co nás zatím ještě trochu trápí, je nedostatek parkovacích míst pro policejní techniku. Ale ten by měl napraven v prvních jarních měsících tohoto roku. Jakmile počasí dovolí, bude dobudované parkoviště přímo před budovou," dodal Kořínek. (ber)

 

Poslat nový komentář