Najdete-li překážku v Hloučele, upozorněte Povodí!

Najdete-li překážku v Hloučele, upozorněte Povodí!
ilustrační foto

 

Povodí Moravy, které se stará o vodní toky v našem regionu, reagovalo na podnět jedné z našich čtenářek ohledně stromů a větví v korytě Hloučely jednoznačně. "Jsme rádi za každý podnět vedoucí ke zlepšení stavu na vodních tocích v naší správě," vzkázala mluvčí Gabriela Tomíčková. Veřejnost se s připomínkami může obrátit na příslušný provoz pomocí kontaktů na stránce pmo.cz.

"Není reálné reagovat na každou bouřku pochůzkou všech vodních toků a dosáhnout tak precizního vyčištění třeba od zmíněných napadaných větví. Obdržíme-li podnět, jedeme situaci prověřit a dle potřeby a akutnosti problému zasahujeme," dodala Tomíčková s tím, že s ohledem na rozsah spravovaného území jsou pracovníci vděčni za každé upozornění.

Podle lidí, kteří žijí v blízkosti vodních toků, je čištění koryt od velkých kusů nezbytné. "Příznivce přirozeného ekosystému, kdy pod spadaným kmenem sídlí skupinka ryb, musím upozornit, že na jaře, když taje led, jsou ty kmeny příčinou rozlití vody do okolí. Ono by bylo po ochraně hned, kdybyste jako my měli pravidelně pod vodou nejen sklepy, ale i zahrady," nechal se slyšet jeden z obyvatel Vrahovic, jehož dům leží v oblasti, často ohrožované rozvodněným potokem.

 

Pracovníky Povodí Moravy v současnosti v terénu potkáte denně při sečení porostů. 

Poslat nový komentář