Pětadvacet milionů pro Hloučelu?!

Pětadvacet milionů pro Hloučelu?!
ilustrační foto archiv PvNovinky

 

Možnost získání dotace z Regionálního operačního programu regionu soudržnosti Střední Morava (ROP) pro biokoridor Hloučela je v hledáčku náměstka primátora Zdeňka Fišera. Ve hře je pětadvacet milionů.

„V ose Cestovní ruch, oblasti podpory Veřejná infrastruktura a služby se rýsuje v ROP reálná možnost získat dotaci na dobudování naučné stezky v biokoridoru Hloučela. Proto jsem zaúkoloval pracovníky odboru rozvoje a investic magistrátu města, aby připravili projekt naučné stezky od Tiché směrem na východ až po soutok s Romží, včetně návrhu vybudování doplňkové infrastruktury, například odpočinkových posezení a přístřešků,“ uvedl Zdeněk Fišer. Podle jeho slov lze získat dotaci od dvou do pětadvaceti milionů.

Zatraktivnění lesoparku je v souladu s požadavky ochránců přírody i zdejších obyvatel. „V rámci podpory výstavby návazné infrastruktury lze uvažovat také o instalaci nového přemostění říčky Hloučela v blízkosti sídliště E. Beneše,“ dodal Fišer s tím, že výzvu musí magistrát podat do 17. března. (ber).

Poslat nový komentář