Vodáci, pozor! Lodě došly!

Vodáci, pozor! Lodě došly!
ilustrační foto Zdeněk Vysloužil
Další fotky: 
Vodáci, pozor! Lodě došly!
Vodáci, pozor! Lodě došly!

Pokud hodláte 16. června sjet Hloučelu, vězte, že tak budete moci učinit pouze v případě, že budete mít vlastní loď. O zapůjčení lodí byl totiž velký zájem a organizátorům se přihlásila spousta osob.

Naposledy se Hloučela sjížděla před deseti lety. "Zdálo se mi to jako dobrý nápad tuhle tradici obnovit a tak jsem oslovila Povodí Moravy, zda by bylo možné zvýšit průtok z přehrady. Pan ředitel souhlasil," uvedla zastupitelka a předsedkyně Okrašlovacího spolku města Prostějova Milada Sokolová. Spolu s Okrašlovacím spolkem se na organizaci bude velkou měrou podílet Sportcentrum - DDM Prostějov.

Akce není určena pro vodáky - začátečníky. Říčka Hloučela je záludná, rozhodně si zaslouží respekt. Účastníky čeká i překonání dvou jezů. Samozřejmě po souši.

"Sraz těch, kdo budou chtít vodu sjet, bude u koupaliště ve Vrahovicích, kde zaparkují auta. My je následně přepravíme do Mostkovic, kde bude u mostku přes řeku u silnice na Ohrozim start. Tam nasednou účastníci do lodí. Ti, kteří si včas lodě zarezervovali, do půjčených, ti ostatní do vlastních a vydají se na cestu," popsal Jiří Novák ze Sportcentra. Zvýšení hladiny říčky Povodí Moravy plánuje v době od 10 do 14 hodin.

Zájemci se mohou registrovat do 1. června na e-mailu sjezd.hloucely@seznam.cz . "Registrace pro jednotlivce je 50 korun. Registrovat se musí všichni, abychom mohli zajistit v cíli k prodeji dostatečné množství občerstvení," dodala Milada Sokolová.

V této chvíli ji nejsou k dispozici lodě. Pokud tedy chcete jet, pouze na vlastním plavidle. Nutností pro sjezd jsou tedy vlastní lodě, pádla, vesty a helmy.

Akce se uskuteční pod záštitou Zdravého města Prostějov. „Vzhledem k tomu, že jsem s vodou velký kamarád, tak mě velmi těší, že se tradice sjezdu řeky Hloučely opět obnovuje, a doufám, že akce bude úspěšná a bude pokračovat v dalších letech“, uvedla Rašková.

Propozice ke sjezdu budou vydány v nejbližších dnech. (ber)

Poslat nový komentář