Hloučela se bude uklízet 15. září. Přidají se skauti i ženy z HC Rebels!

Hloučela se bude uklízet 15. září. Přidají se skauti i ženy z HC Rebels!
Foto Jiří Malíček

Během Celosvětového úklidového dne, který se bude konat 15. září 2018, se miliony lidí ve 134 zemích postaví proti globálnímu problému s odpady tím, že uklidí silnice, parky, pláže, lesy, řeky. Tisíce komunit budou fungovat jako jedna „zelená vlna“, která se potáhne od Nového Zélandu po Havaj. Zapojí se i Česká republika a samozřejmě Prostějov. Přihlášeni jsou ochránci přírody z Irisu, Komerční banka a přihlásil se i Okrašlovací spolek Prostějov, jak redakci potvrdila předsedkyně Milada Sokolová.

„Tentokrát se k dobrovolníkům přidá dvacítka skautů ze střediska Járy Kaštila a také HC Rebels - hráčky z místního hokejového klubu. A já jsem nesmírně šťastná, že nás bude tolik," dodala Milada Sokolová.

Sraz je v 9 hodin hodin u mostu na Olomoucké. „Půjdeme dvěma směry, vlevo i vpravo od Olomoucké, potom budeme jako již tradičně opékat párky," doplnila informaci.

Svoz odpadu je tentokrát domluven ve spolupráci s ČSOP, pytle budou ponechány podél silnice k odvozu Povodím Moravy.

„Přijďte udělat něco pro naše město, ale i pro sebe. Hloučela je krásná v každém ročním období a navíc parta, která se pravidelně schází, nemá k legraci daleko," přidala za organizátory pozvání Sokolová. (ber)

Poslat nový komentář