Kolotočářský humbuk v centru města nepotřebujeme, tvrdí čtenářka

Kolotočářský humbuk v centru města nepotřebujeme, tvrdí čtenářka
ilustrační foto ber

Prostějovské hody jsou za námi. V mnoha obyvatelích města zanechaly vzpomínku hezkou, jiní se netají nespokojeností. Jedna z čtenářek PvNovinkám zaslala krátké vyjádření, které redakce k vyjádření postoupí Magistrátu města Prostějova. I vám vadí třeba kolotoče v centru?

"Poté, co jsem včera a dnes absolvovala cestu do práce, mě napadlo, že by nebylo od věci se zamyslet nad průběhem hodových slavností taky trochu odjinud. Všudepřítomný nepořádek v prostorách kolem náměstí i na něm včera ráno, dnes ráno, kdy technická služba vypouští vodu z Toi toi budek přímo před hlavním vchodem do muzea a přes to přeskakují děti, která tam jdou na program. Vůbec umístění těchto zařízení mi nepřipadá vhodné. A to vůbec nemluvím o všudepřítomném hluku z kolotočů, který pokračuje až do večera i po skončení hodů... Nevím, zda má takové město jako Prostějov toto zapotřebí. Krásný a bohatý kulturní program na jedné straně a kolotočářský humbuk na straně druhé přímo v centru města?," podivuje se čtenářka.

S odpovědí magistrátu vás seznámíme. (red)

 

Komentáře

Jsem ctyricatnik. Od detstvi mam hody spjate s kolotoci, cukrovou vatou a tureckym medem. Nejsem priznivcem davu, ale jednou za rok se hezky oblect, potkat na jinak mrtvem namesti spoustu starych znamych a zastavit se s detma na kolotocich, to je tradice. V pondeli nebylo po stancich ani smitko, vse na namesti bylo uklizene. A ze par kolotocu zustalo? No a co? Pani stezovatelka je asi v zivote nestastna, kdyz resi takove veci a travi nad nimi cas. Kde byla, kdyz se bourala kasarna? Kde byla, kdyz se rozhodovalo o asanaci lazni, kam chodi nase deti plavat? Takova stiznost mi prijde absurdni

"Na vesnicích vždy byly kolotoče." A co jako? Otroctví bylo taky vždy, ale to neznamená, že je to cool. Pomíjím, že "vždy" tu nebylo ani jedno (pokud ovšem nevěříte na Adama s Evou a že měli v Ráji kolotoče). No, toliko k argumentaci jistého anonyma. Co se kolotočů týče, tak je mi to celkem jedno, v centru nebydlím a na hody tam nepáchnu. Ať se lidi baví, ale bordelu by mohli dělat míň.

Samo sebou, kolotočáři a kolotoče k hodům patří, druhá věc je bezpečnost a ceny kolotočů. Sám mám tři děti, ale mám je opravdu rád, tak je nebudu vystavovat riziku úrazu na kolotočích vyrobených na kolenou, stojících na nezpevněném povrchu s pofiderní obsluhou za nekřesťanské peníze... Nemám nic proti kolotočům, ale trošku na úrovni např. Prátr atd., kde kolotoče stojí po celý rok a jsou pravidelně kontrolovány bezpečnostním úřadem. Hody v PV = cikánští kapsáři na náměstí, spousta lidí pod vlivem, nepořádek a zboží z Polska. Jo pardon jeden umělecký kovář.

Paní by si měla koupit pořádnýho uměláka a čerstvý baterky. Určitě by to viděla růžověji ...

Podle me, kolotoce k hodam jako takovym stoprocentne patri. Bez nich by to prece nebylo ono. Pani ctenarce se zrejme zdalo , ze je vsude ve meste neporadek. A I KDYBY BYL, TAK TECHNICKE SLUZBY MESTA PROSTEJOVA SI S NIM URCITE PORADILI. A navic v centru mesta Prostejova zase nebyva za rok moc velkych kulturnich akci, ktere by ho tak nadmerne zatezovali. Takze bych pani poradila,aby si priste neco pekneho koupila, ochutnala burcak a samozrejme take vyzkousela nejakou poutovou atrakci. :)

Cituji: "Nevím, co se paní rozčiluje. Na vesnicích vždy byly kolotoče" přesně řečeno, jen bych doplnil, že ta naše vesnice je statutární a k smíchu :-))

Bydlíme v centru města a jsme rádi že kolotoče máme blízko je to super zážitek!!!!!!vůbec nám nevaí ten humbuk :)

Za to, že paní čtenářka nejspíše nechodí na kolotoče, nejspíše nemá děti, které by na ně šly nemá právo nazývat program na náměstí za bohatý a krásný a program od tržnice po parkoviště u CMG za "kolotočářský humbuk". Tradice s kolotoči se světem šíří mnoho let a taktéž i v Prostějově tomu tak je! Věřím, že způsobený hluk a nepořádek můžu v danou chvíli být někomu nepříjemný, jenže s nepořádkem se setkáte i na tom náměstí a pokud se nemýlím, veřejný úklid má na starosti město v případě, že se nějaký nepořádek od lidí, kteří po sobě neuklidí objeví. V případě s hlukem by se lidé měli zamyslet, jelikož letošní "kolotočářská akce" končila s 22 hodinou, což dle mého dříve nebylo zvykem a velké kolotoče i s hudbou fungovaly i po 23 hodině.

Přeji hezký den,
O.D.

Nevím, co se paní rozčiluje. Na vesnicích vždy byly kolotoče. A houpačky máme na radnici pořád, houpou nás o stavbě koupaliště za Kosteleckou, o tom či onom a dělají si své podle svých zájmů.

Poslat nový komentář