Jestřábi slaví první domácí výhru, s Kladnem vydřeli dva body!

Jestřábi slaví první domácí výhru, s Kladnem vydřeli dva body!
Foto Lubomír Tesař, LHK Jestřábi

 

Středeční večer patřil na zimním stadionu v Prostějově atraktivnímu zápasu s loni ještě extraligovým startem. Po ostýchavé první třetině ze strany domácích to příliš nevypadalo na bodový zisk pro Hanáky, bojovným výkonem v druhé půli zápasu ovšem vydřeli zaslouženou remízu po základní hrací době a v nájezdech rozhodl o výhře 3:2 ve prospěch Jestřábů Michal Černý.

První dějství se mnohem více povedlo Kladnu, už v páté minutě zakončil pohlednou kombinaci do prázdné branky Hořava, o pět minut později se kladenští hráči a skupinka jejich fanoušků v rohu radovali podruhé, když rychlou kombinaci zakončil Havlíček. Rytíři byli i po zbytek úvodní třetiny lepším týmem, další branky však nepřidali.

Do druhé třetiny už Hanáci vstoupili lépe než do úvodní části, ovoce jim snaha však přinesla po polovině zápasu, kdy tvrdou ránu od modré tečoval Frank Kučera a snížil na dva jedna. Tato chvíle byla odrazový můstek pro Jestřáby, na ledě nechávali všechny síly a velmi důležitý moment přišel v závěru této periody, kdy dokázal domácí tým ubránit velmi dlouhou přesilovku pět na tři.

Ve třetí třetině byli Jestřábi ten tým, který domácí fanoušci, kteří hnali svůj tým od kontaktní branky až fanaticky za vyrovnáním, chtějí vidět, na ledě byli všude dřív a hosté chvílemi nevěděli, kde jim hlava stojí, což dohnalo jejich kouče k vybrání oddechového času. Ani to ale Kladenským příliš nepomohlo, ve čtyřicáté osmé minutě Kubica vybojoval puk za brankou a našel před ní úplně volného Karola Koríma, který s pomocí boční tyčky puk dopravil do sítě.

Vyrovnaný stav 2:2 vydržel až do konce prodloužení, o vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. Hořava za Kladno sice dostal puk za Šimbocha, ale rozhodčí gól neuznal, jelikož podle něj dostal kladenský forvard puk do branky nepovoleným způsobem. Za Jestřáby proměnil matador Michal Černý a jelikož Šimboch v brance byl stoprocentní, Jestřábi si připisují důležité dva body do prvoligové tabulky.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář