Jestřábi body z Ústí nevezou

Jestřábi body z Ústí nevezou
ilustrační foto LHK Jestřábi

 

Přestože byli Jestřábi na půdě ústeckého Slovanu dvakrát ve vedení, Ústí se povedl ve druhé části obrat a všechny body tak nakonec po výhře 4:3 zůstávají v Ústeckém kraji. Na Jestřáby čeká ve středu doma Havířov.

Do zápasu v Ústí nad Labem vlétli lépe domácí, už po minutě se řítil sám na bránu Pořický, ale neproměnil. Jestřábům se v osmé minutě povedlo využít přesilovku, což je u nich až neobvyklé, Coufalovi se povedlo najít Davida Skřivánka, který rozvlnil síť za Petráskem. Ve zbytku třetiny se sice objevilo ještě několik střeleckých pokusů, ale žádný gól nepřinesly.

Druhou část opět začal lépe domácí Slovan, už po třech minutách vyrovnal Gengel. Následně měli šanci Jestřábi jít do vedení, když po faulu na Poulíčka bylo nařízeno trestné střílení, to však zůstalo neproměněno. To Jestřáby však příliš mrzet nemuselo, jelikož ve dvaatřicáté minutě skóroval Luňák. Co je však mrzelo, byly další dvě minuty, kdy Hanáci dvakrát inkasovali a po čtyřiceti minutách nakonec 3:2 prohrávali.

Začátek třetí třetiny opět začali lépe domácí a opět se to podepsalo i na skóre, na 4:2 zvýšil Vít Budínský. Následovala sice přesilovka pro Hanáky, ta však byla nevyužita, následovalo vyloučení prostějovského Roupce a poté tlak Ústí. Ten se pokoušela lavička Prostějova rozbít oddechovým časem, což se příliš nepovedlo. I tak ale Hanáci ještě závěr zdramatizovali brankou 23 sekund před koncem, srovnat však už nezvládli.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář