V neděli to ukončíme!

V neděli to ukončíme!
ilustrační foto
Další fotky: 
V neděli to ukončíme!
V neděli to ukončíme!
V neděli to ukončíme!
V neděli to ukončíme!

 

Po doufejme varujícím výkonu, který Jestřábi předvedli v pátek ve Vsetině, bude série play-off  pokračovat v neděli v Prostějově, kde se již definitivně rozhodne o postupujícím. Hráčům LHK se ve vsetínské hale nic nedařilo. Všude byly o krok později a nabuzeným domácím hráčům absolutně nestačili. Zaslouženě tak prohráli 5:2.

 

 

Hned v úvodu zápasu byl patrný tlak domácího celku. Vsetín zvolil útočnou taktiku a než se Jestřábi stačili rozkoukat, prohrávali 1:0. Sedelář nejprve vytáhnul bravurní zákrok proti Sprušilově střele, neudržel ale puk, který se odrazil zpět k Sprušilovi a ten bez problému zakončil do prázdné branky. Jestřábi mohli vyrovnat v následujících minutách, kdy dostali možnost hrát přesilovou hru. Hráči Prostějova ale zapomněli střílet a není tedy divu, že Vsetín bez problému oslabení ubránil. Z dalšího gólu se radovali opět domácí. Bajtek nahodil puk na Sedláře, ten ho vyrazil před sebe, kde se ho nikým neatakován ujal Kajaba a upravil skóre na 2:0.

Do druhé třetiny vstoupili naopak výborně Hanáci. V přesilové hře se dostal k puku Pavel Kumstát, kterému se nikdo ze spoluhráčů nenabídnul na přihrávku. Pavel tak vyslal na bránu tvrdou střelu, která skončila přesně v horním růžku. Zbytek druhé třetiny byl jeden obrovský tlak domácích hráčů. Díky zbytečným faulům a nesmyslných rozhodnutí rozhodčích se prostějovští hráči jeden po druhém střídali na trestné lavici a dávali tak šance Valachům. Na rozdíl dvou branek opět odskočili domácí po dorážce Daniela Vaňka, který za Sedlářova záda dopravil Hešovu střelu.

Všichni prostějovští fanoušci (a že jich nebylo na vsetínském stadionu málo) čekali, že se Jestřábi pokusí s dosavadním vývojem zápasu něco udělat ve třetí třetině. To se ale šeredně spletli. Hned v úvodu třetiny nastřelil domácí Heš tyčku. A když v 52. minutě odskočili po Hešově dorážce domácí na náskok 4:1, nikdo již nepochyboval o tom, že se série dohraje v neděli v Prostějově. Naprostou euforii v domácím hledišti způsobil pátý domácí gól. Bessonov přesně přihrál na hůl Filipa Bajtka, který zakončil do prázdné branky. Díky bouřlivým oslavám vsetínských fanoušků si ani domácí publikum nevšimlo, že sedm vteřin před koncem zápasu vsítil branku Jakub Čuřík, jež tak upravil skóre na konečných 5:2. HC Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov 5:2.

Sestavy:

VHK Vsetín: Plšek (Hromada) - Farda, Heš, Spitzer, Pelc, Hoďa, Bezuška, Mečiar, Žabčík - Zúbek, Vaněk, Sprušil, Vítek, Hruška O., Hruška P., Kajaba, Bessonov, Bajtek, Holík, Tesařík, Dědek

LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář (Musil) - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Peštuka, Paška, Tomiga, Finkes - Stejskal, Duba, Smejkal, Mikšovský, Černý, Žajgla, Čuřík, Šebek, Ševčík, Stráněl, Berčák.

 

-vil- 

 

Poslat nový komentář