Jestřábi se v Břeclavi i rvali, nakonec prohráli na nájezdy

Jestřábi se v Břeclavi i rvali, nakonec prohráli na nájezdy
ilustrační foto

Ostré utkání, kterému nechyběly ani pěstní souboje, bylo k vidění v úterý vpodvečer na břeclavském zimním stadionu. Domácí nastoupili do zápasu z dvoufázového tréninku, přesto to byl již jejich sedmý zápas. Jestřábi vyjeli k zápasovému testu počtvrté.

Od začátku bylo na domácích znát nadšení a touha oplatit Prostějovu porážku z prvního duelu na prostějovském zimním stadionu, které Jestřábi ovládli 5:2. První góly na sebe nenechaly dlouho čekat, v 7. minutě se trefil v přesilovce Bartoš, o osm minut později přidal druhou branku Břeclavi Beneš.

Ve druhé třetině se Jestřábům podařilo snížit zásluhou Davida Zachara, pak se ale začalo na ledě hodně jiskřit. Nejprve shodil rukavice domácí Bartoš a dostal trest do konce zápasu, krátce po zahájení třetí části hry si musel odpykat stejný trest i prostějovský Černý. Po jeho vyloučení odmítla jestřábí lavička chvíli pokračovat v zápase, k čemuž nakonec sice došlo, ale závěr zápasu se dohrával v nervózní atmosféře.

Přesto si diváci kromě občasných šarvátek přišli i na několik gólů – nejprve Jedlička ve 48. minutě v oslabení vyrovnal, o minutu a půl později však již Lvi opět vedli zásluhou Popolanského. Zápas však nakonec přeci jen skončil remízou, to když se v 55. minutě trefil Martin Kryl. O vítězi následně rozhodly až samostatné nájezdy, ve kterých se jako jediný prosadil v šesté sérii břeclavský Popolanský a Jihomoravanům se tak odveta vydařila.

Hostující trenér Petr Zachar nebyl u svých svěřenců spokojen se vstupem do zápasu. „Neplnili jsme to, co jsme měli. Nehráli jsme důsledně a Břeclav nám odskočila na 2:0,“ káral své svěřence na klubovém webu. Od druhé dvacetiminutovky však již byl s výkonem svých oveček spokojen.  „Myslím si, že jsme hráli dobře, jen jsme nedali góly. Břeclav pak trošku přitvrdila, což někteří z nás psychicky nevydrželi a přitvrdilo se i z druhé strany,“ vysvětlil i následné přiostření zápasu v poslední třetině.

HC Lvi Břeclav – LHK Jestřábi Prostějov 4:3 s.n. (2:0, 0:1, 1:2 – 1:0)

Branky a nahrávky: 7. Bartoš M. (Nekoranec, Vlašic), 16. Beneš (Beránek, Popolanský), 49. Popolanský, 65. Popolanský - 27. Zachar (Kaluža), 48. Jedlička (Berčák), 55. Kryl (Zachar)

Sestavy:

HC Lvi Břeclav: Zelenka (Hübner) – Dora (C), Koukal, Směřička, Novák, Lysoň, Nekoranec, Peslar, Dujsík– Truhlář, Bolfík, Konečný, Bartoš O., Beneš, Popolanský, Kuriál, Bartoš M., Zháňal, Vlašic, Gabriška, Beránek

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Kumstát, Duba (C), Mašek, Kolibár, Kaluža, Tomiga, Paška, Finkes, Dufka, Smejkal, Handl, Černý, Konečný, Zachar, Žajgla (A), Kryl, Stráněl, Prokop, Berčák, Jedlička

(red)

Poslat nový komentář