Poláci nad síly Jestřábů, nepomohl ani závěrečný finiš

Poláci nad síly Jestřábů, nepomohl ani závěrečný finiš
ilustrační foto

Mezinárodní konfrontací si hokejoví Jestřábi zpestřili letní přípravu. Po pěti letech zavítal na prostějovský zimní stadion další zahraniční celek, účastník polské nejvyšší soutěže Nesta Karawela Toruň. Celek se třemi Čechy v sestavě nakonec prostějovskou ekipu zdolal 5:4 a následně zvítězil i v nájezdech.

Úvod zápasu se nesl ve vlažném tempu, k větším příležitostem se oba celky dostaly až se začátkem 10. minuty, kdy na jedné straně neuspěli v nájezdu Smejkal a David Šebek, na druhé straně těsně mimo tečoval Wrobel. Prostějovská devítka mohla skórovat i v 15. minutě, ani ze druhého nájezdu však neuspěla. Toto zaváhání však již hosté potrestali – právě jeden z českých krajánků, Michal Borovanský, bekhandem poprvé rozvlnil síť za Vydrželem. Prostějov mohl srovnat vzápětí, Smejkalovu střelu však zastavila tyč.

Dobrou šanci na vyrovnání měli Jestřábi po zahájení druhé třetině, kdy měli výhodu více jak minutové přesilovky 5 na 3, příliš z ní však nevytěžili a Toruň trestala. Zmatků v domácí obraně využil Minge a bylo to 0:2. Prostějov se však jen tak lehce nevzdal a ve 32. minutě se dočkal snížení, když se polské obraně vyhnul Konečný a snížil. Ovšem krátce poté tým z města perníku opět vedl o dvě branky, to když se přesně trefil Kalinowski. Jestřábi však znovu rychle kontrovali, šikovná dvojice Zachar – Šebek obelstila toruňskou obranu a druhý jmenovaný opět snížil na rozdíl jediné branky. Ani tento stav však nebyl ještě výsledným rezultátem čtyřiceti odehraných minut – 56 vteřin před koncem přidal svůj druhý úspěch v zápase Kalinowski.

A hattrick dokonal, jen co se hráči vrátili na led po druhé přestávce, když využil nahrávku dalšího Čecha v dresu Toruně Martina Maláta. Kontr domácích hráčů v bílém, dokonce dvojnásobného ražení, přišel ve 46. a 47. minutě. Nejprve opět ukázal svoje šikovné ruce David Zachar a snížil, na dostřel jednoho gólu pak dostal Prostějov svým důrazem na brankovišti Žajgla. Vstřelit vyrovnávací branku se však již svěřencům trenéra Zachara i přes zvýšené úsilí nepodařilo. V následných nájezdech Prostějov taktéž prohrál, i když se mu tentokrát podařilo proměnit dva svoje pokusy.

LHK Jestřábi Prostějov – Nesta Karawela Toruň 4:5 (0:1, 2:3, 2:1)

Branky a nahrávky: 32. Konečný, 36. Šebek (Zachar), 46. Zachar (Matoušek, Šebek), 47. Žajgla (Stráněl, Kryl) - 17. Borovansky (Koseda), 25. Minge (Lang), 34. Kalinowski (Malát), 40. Kalinowski (Lang), 41. Kalinowski (Malát).  Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Vydržel (Vrba) - Mašek, Kolibár, Paška, Kaluža, Peštuka, Finkes, Tomiga, Dufka - Handl, Duba, Smejkal, Šebek, Matoušek, Zachar, Žajgla, Kryl, Stráněl, Jedlička, Berčák, Konečný.

Nesta Karawela Toruň: Plaskiewicz (Bojanowski) - Gula, Lang, Bomastek, Kalinowski, Malat, Koseda, Skrzypkowski, Jankowski, Wrobel, Dziegiel, Porebski, Lidtke, Gosciminski, Borowansky, Marmurowicz, Pieniak, Husak, Kuchnicki, Minge.

Rozhodčí: Přikryl - Nazad, Trunečka

(zkl)

Poslat nový komentář