Jestřábi po třech prohrách konečně zabrali, rozdrtili Frýdek-Místek

Jestřábi po třech prohrách konečně zabrali, rozdrtili Frýdek-Místek
ilustrační foto

Sedmička byla pro hokejové Jestřábi šťastným číslem. Právě tolikátý přípravný zápas totiž zvládli svěřeni trenéra Zachara na jedničku a po třech porážkách v řadě zvítězili ve Frýdku-Místku.  Po nerozdhoné první třetině dali v druhé periodě tři branky a rozhodli o své vítězstvíí. Bodově se zaskvěli útočníci Zachar a Černý, kteří si připsali každý po třech bodech za branku a dvě asistence.

V úvodu utkání Prostějovští přežili oslabení a hned v 6. minutě se radovali z první branky, kdy se trefil Robert Jedlička. O pět minut později však domácí srovnali krok, kdy využili přečíslení 2 na 1 a Tomáš Štubňa jej zužitkoval v první frýdeckou branku. Na začátku druhé třetiny dostali Jestřábi dvakrát po sobě výhodu přesilovku, a tu druhou se jim podařilo využít – přesně mířil Kumstát. Poté převzali iniciativu Frýdečtí, ale ze svého platonického tlaku nic nevytěžili a naopak udeřilo potřetí na druhé straně, kde se po asistenci Davida Zachara střelecky prosadil Michal Černý. A čtvrtý gól na sebe nenechal dlouho čekat, oba aktéři předchozí gólové akce si pouze prohodili role, a to navíc ve vlastním oslabení – 1:4. Poslední třetinu si již Jestřábi v klidu pohlídali, přežili několik oslabení a nakonec i přidali pátou branku z hole Zdeňka Novosada.

HC Frýdek Místek - LHK Jestřábi Prostějov 1:5 (1:1, 0:3, 0:1) Branky a nahrávky: 11. Štubňa (O.Sluštík, Ovšák) - 6. Jedlička (Handl, Peštuka), 25. Kumstát (Černý, Zachar), 35. Černý (Zachar), 36. Zachar (Černý), 58. Novosad (Šebek). Rozhodčí: J. Jeřábek, Barteček, Měkýš. Vyloučení: 5:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:1. Diváci: 152. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:5.

HC Frýdek Místek: Láníček (40.Třeštík) - J.Sluštík, Tomis, Štubňa, J.Slovák, Teper, Chomič - Měkýš, Malík, P.Slovák - Lyzák, Kocurek, O.Sluštík - Novák, Ovšák, Hrub - Škatula, GogolkaLHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Peštuka, Kolibár, Kumstát, Jedlička, Tomiga, Finkes - Mašek, Novosad, Handl - Šebek, Zachar, Černý - Berčák, Kryl, Stráněl

(zkl)

Poslat nový komentář