Jestřábi se oklepali, na ledě Poruby neinkasovali

Jestřábi se oklepali, na ledě Poruby neinkasovali
ilustrační foto

Po sobotním výprasku, který prostějovskému celku uštědřili přerovští Zubři, se dokázali borci s jestřábem na dresu rychle oklepat a z Poruby, které se zatím nedaří, si přiváží tři body. Hanáci venku podali velmi dobrý výkon a zvláště na tom má zásluhy Adam Vrba, prostějovský gólman, jež si tak připíše první čisté konto v sezóně. 

Již ve třetí minutě se mohl prosadit Novosad ve spolupráci s Dubou, ale střelu prvně jmenovaného zastavil Tihlář. Vzápětí na druhé straně málem skóroval Seidler, ale ani ten gólmana nepřekonal. Po těchto dvou strhujících minutách se hra uklidnila až do 9. minuty, kdy domácí ve vlastním oslabení překvapili prostějovskou obranu a konkrétně Handl se dostal do slibné situace, kterou ale vyřešil Vrba. Poslední větší šanci první třetiny promarnili Chomič s Galajdou, když netrefili odkrytou branku.

Ve druhé třetině konečně přišly i góly. Ve druhé minutě se prosadil z těžkého úhlu Novosad, který dorazil Handlovu střelu od modré. Vyrovnat mohla vzápětí dvojce Seidler – Sedlář, ale Vrba opět vytáhl bravurní zákrok a změně stavu zabránil. V polovině druhé třetiny se po další pohledné akci Hanáků prosadil Černý. Ujel domácí obraně a v samostatném úniku vsítil druhou a poslední branku zápasu.

Ve třetím dějství se domácí dostali do několika šancí, ale ani z jedné nedokázali nic vytěžit. V té první se objevil ve 45. minutě Galajda. Na dvakrát se snažil dostat kotouč za Vrbova záda, ale nepodařilo se mu to ani jednou. Velké drama se odehrálo v závěru utkání. Porubský kouč odvolal gólmana, a jeho svěřenci vzápětí začali odstřelovat branku jako diví. Ale ani nejslibnější Vaňkova střela neprošla. HC RT Thorax Poruba – LHK Jestřábi Prostějov 0:2.

Sestavy:

 

HC RT TORAX Poruba: Tihlář (Gleich) – Wolf, Hruzík, Šindelář, Zientek, Spusta, Prokop, Mládenka, Slavík – Krayzel, Matějka, Buček – Vrána, Pavlačka, Vaněk – Holuša, Sedlář, Seidler – Galajda, Vidlák, Chomič.

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) – Arnošt, Jedlička, Kumstát, Kaluža, Tomiga, Kolibár, Novosad, Duba, Handl, Zachar, Šebek, Černý, Stráněl, Kryl, Berčák, Finkes, Janota, Popelka.

 

-vil-

Poslat nový komentář