Jestřábi padli v Jičíně

Jestřábi padli v Jičíně
ilustrační foto

 

Jestřábům středeční zápas v Novém Jičíně příliš nevyšel. Velmi rychle inkasovali dva góly a dostali se tak pod tlak. Nakonec skočila první třetina vyrovnaně 3:3, ale další dvě dějství už se prostějovským borcům krok udržet nepodařilo a utkání skončilo rozdílem tří góly 7:4.

 

Hned v úvodu první třetiny se podařilo hráčům Nového Jičína uzavřít Jestřábi v jejich třetině a z tlaku vytěžit gól a ne jeden. Ten první padnul v 5. minutě po střele Škumáčka, který přesně trefil prostor nad Vrbovou lapačkou. Druhou branku přidal o 2. minuty později Kabeláč, který perfektně zpracoval Škumátovu přihrávku a zakončil. Prakticky totožnou akcí o minutu později snížil náskok domácích Černý. Počkal si na Šebkovu přihrávku zpoza brány a pak už pouze trefil odkryté místo. V 10. minutě Jestřábi odpověděli podruhé. Novosad se dostal do pěkné příležitosti, ale atakován dvěma domácími obránci nenašel jiné východisko než přihrát Dubovi, a ten toho s přehledem využil. Obrat ve skóre o chvíli později definitivně dokončil Novosad. Aby byla třetina vyrovnaná se vším všudy, podařilo se domácím ještě jednu branku vstřelit. Michal Chvostek si najel od modré mezi kruhy a tvrdou ranou vymetl růžek Vrbovy klece.

Do druhé třetiny vstoupili opět lépe hosté. V 7. minutě se bekhendovou střelou prosadil Zedník. Odpovědět mohl ze samostatného nájezdu Duba, ale jeho blafák skončil těsně mimo branku. Do dvougólového náskoku odskočili domácí v úplném závěru periody. Mičulka s Ivanem se dostali do brejku a první jmenovaný naprosto chladnokrevně zakončil.

Možný obrat započal ve třetím dějství Pavel Kumstát, který si sjel od modré a pumelicí propálil novojičínského gólmana. Velmi vyrovnaná hra trvala až do 55. minuty, kdy se z nenápadné akce opět prasadili domácí. Konkrétně Škumát prokličkoval hřiště a jeho střela se za Vrbova záda nešťastně odrazila od brusle prostějovského obránce Arnošta. Na konečných 7:4 upravil skóre opět prostějovský obránce, který ztečoval puk svým chráničem. Branka byla připsána Ivanovi. HC Nový Jičín – LHK Jestřábi Prostějov 7:4.

Sestavy:

HC Nový Jičín: Šrámek - Andrýsek, Vašut, Horák, Gulda, Chvostek F., Cabák - Mičulka, Ivan, Skaloš - Škumát , Macháček, Chvostek M. – Uhlár, Zedník, Kabeláč - Brynecký

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba - Arnošt, Kolibár, Kumstát, Kaluža, Tomiga, Finkess, Novosad, Duba, Handl

-vil-

Poslat nový komentář