Jestřábi v čele tabulky

Jestřábi v čele tabulky
ilustrační foto

Ve středu večer se odehrálo 14. kolo utkání 2. ligy skupiny východ mezi LHK Jestřábi Prostějov a HC ZUBRPřerov. Zápas se hrál na ledu Zubrů. Z předchozího vzájemného utkání vyšel lépe Přerov, který vyhrál 5:0 a který má i v tabulce jeden bod k dobru. Na ledě už to tak nevypadalo, Jestřábi vraceli porážku z minula nazpět. Zápas skončil 6:1 pro hosty, ale střelnice se otevřela až v poslední třetině, která skončila 4:1. Zápas byl klasicky plný mnoha vyloučení, kterých bylo mnohem víc než gólů.

První třetina začala zostra, ihned po úvodním buly střílel od modré domácí Pala, Vrba v bráně hostí, ale dával pozor a rychlý gól se nekonal. Po minutě a půl přišlo první vyloučení pro prostějovského Popelku za hákování. Po 5-ti minutách hry se do slibnější akce dostali také hosté, kteří po chybě obrany přečíslili domácí a Duba akci zakončil střelou mezi betony golmana. Prostějov šel do vedení 1:0, přihrávku měl na svědomí Korhoň. Za minutu přišla další přesilovka pro domácí, ven šel opět Popelka a opět za hákování. V 11. minutě přišlo další vyloučení, první pro Prostějov, sednout si šel Sakrajda za napadení. Během této hry 5 na 4, se do šance dostal oslabený Přerov, Sprušil sebral puk hostujícímu obránci a dal se do útoku, Vrba skvěle chytil střelu betonem. V 15. minutě se do akce dostala stejná dvojice jako při prvním gólu, jen tentokrát střílel Korhoň, ale Vojtek výborně chytil a stav utkání se nemění. Pár sekund po této akci byli vyloučeni Kudělka a Zachar, za držení protihráče a nafilmovaný pád, hra pokračovala 4 na 4.

Druhá třetina pořádně začala v 22. minutě střelou domácího Málka a následnou dorážkou, kterou Vrba excelentním zákrokem zpracoval. Deset minut se nic moc nedělo, až začalo další vylučování, nejprve Jestřáb Kumstát za vysokou hůl a po pár vteřinách jej následoval Zubr Vlček za nedovolené bránění. Sotva skončila jedna přesilovka, tak přišla další, sednout se šel přerovský Rajnoch za sekání. Během oslabení byl ale faulován domácí Sedlák a byl odpískán nájezd. Během něj, ale Vrba dobře vybruslil a Sedlák neměl žádný prostor pro zakončení. I po této přesilovce následovala další, opět ve prospěch Prostějova, za zdržování hry šel sedět Sakrajda. V 37:16 vstřelil druhou branku hostí Duba, střela přišla po kombinace v útočné třetině a asistence si připisují Kolibár a Černý.

Ve třetí třetině se už nečekalo na gól tak dlouho, přišel hned po minutě hry. Černý po nahrávce od Šebka vystřelil a Vojtek nedosáhnul na puk, 3:0. Další gól následoval po 5-ti minutách, Šebkovi asistoval Zachar. Po čtvrtém gólu Vojtka, v bráně Přerova, střídal Sklenář. V 49. minutě skóroval Ševčík po kličce proti golmanovi, který byl proti následné střele bezmocný. Prostějov vedl už 5:0 a kdyby zápas skončil, tak vrátil Přerovu předchozí porážku, do konce ale zbývalo ještě 10 minut. Na trestnou lavici poslal rozhodčí v 51. minutě prostějovského Ševčíka za nedovolené bránění. V 55. minutě Ševčíka následoval Finkes za zdržování. Během této přesilovky se Přerov dostal do akce, Kolář dostal přihrávku od Sakrajdy a trefil se do horního rohu branky, domácí snížili stav utkání na 1:5. V 57. minutě se na ledě odehrála bitka, výsledek byl 4 vyloučení, dvě na každé straně. Duba a Kolibár za Prostějov a Rajnoch s Goišem za Přerov, Goiš navíc musel do sprch. Hrálo se, ale dál 5 na 5. Tři minuty před koncem zápasu šel ještě navštívit trestnou lavici domácí Vaněk za podražení. Prostějov využil poslední přesilovku k poslednímu gólu, Korhoň po průniku přerovskou obranou vypálil pod horní tyč a určil výsledek utkání na 6:1 pro hosty.

 

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba - Dufka, Kolibár, Kumstát, Kaluža, Tomiga, Finkes, Arnošt - Handl, Novosad, Duba - Černý, Šebek, Zachar - Kovařík, Ševčík, Popelka - Kryl, Stráněl, Korhoň

Trenér: Petr Zachar

HC ZUBR Přerov: Vojtek - Pala, Faltýnek, Ferenc, Vlček, Osina, Kudělka, Drábek - Goiš, Sedlák, Kundrátek - Brančík, Sakrajda, Rajnoch - Kolář, Málek, Sprušil - Vaněk

Trenér: Pavel Sedlák

Rozhodčí: Netopil - Šimčík, Novotný

Diváci: 2180

Poslat nový komentář