Výprask v Havířově

Výprask v Havířově
ilustrační foto zdroj: http://www.lhkjestrabi.cz/

Neuvěřitelné utkání se ve středu odehrálo v Havířově. Nikdo asi nečekal, že když se utkají dva nejlepší týmy tabulky Prostějov – Havířov, skončí to obrovským debaklem na straně Jestřábů. Hráči AZetu naprosto ovládli kluziště, převálcovali Hanáky a po výhře 11:1 tak dál drží první místo v tabulce. 

První gól utkání padl již v 2. minutě. Jan Kalařík se ujal puku, dovezl jej k brance, tam nad ním ztratil kontrolu, ale naneštěstí puk nějakým nedopatřením doklouzal pod betony za Vrbova záda. Další branka na sebe nenechala dlouho čekat. Zmatená prostějovská obrana si nepohlídala Pechance, který tvrdou ranou z mezikruží přidal druhou branku na „havířovský účet“. Adam Vrba tak dlouho v brance nevydržel a hned vzápětí byl vystřídán Vydrželem. Ale ani ten si dlouho neudržel čistý štít. V 8. minutě se k puku před hostující brankou dostal opět Pechanec a důraznou dorážkou přidal třetí gól. Asi jako v žácích se museli Jestřábi cítit o minutu a vteřinu později. Tentokrát se puku před bránou ujal Prokop a ani ten neměl problém skórovat. Tím ale nářez v první třetině neskončil. Ve 14. minutě přidal pátou branku Daneček, který nikým nehlídán vystřelil z bezprostřední blízkosti.

Příděl pokračoval i po přestávce. Tentokráte se štěstím se prosadil Sztefek, který bruslí nasměroval puk za Vydrželova záda. A Sztefek byl hlavním aktérem i další akce, skvěle na sebe navázal dva obránce, předal puk Danečkovi a ten přidal sedmý gól utkání. Abychom stále nepsali jenom o hráčích Azetu, je třeba zmínit i několik šancí do, kterých se dostal Šebek. Nejprve mohl zakončovat sám, ale ztroskotal na Danečkovi a napodruhé poslal pas Korhoňovi, který střílel do prázdné brány, ale do jeho pokusu na poslední chvíli vložil hůl jeden z Havířovských obránců a střelu odklonil mimo. Do poločasu stihli domácí skórovat ještě jednou. Jan Kolařík si počkal na Krislovu střelu a gólověuzavřel na straně Havířova druhou třetinu. V úplném závěru se dokázali prosadit i Jestřábi. V přečíslení 3 na 1 se k přesnému zakončení dostal Martin Kryl a aspoň o trošičku zmírnil výprask. Hanáci tak alespoň neodjedou s nulou.

Ve třetím dějství navýšili domácí svůj náskok už „jen“ třemi góly. U toho prvního stál v 55. minutě Robert Najdek, jež krásným blafákem před brankou vykolejil nejen obranu ale i gólmana. Před koncem utkání se ještě jednou na listinu střelců připíše Petr Prokop, který podobnou akcí jako před chvílí Najdek vstřelil desátý gól. Neuvěřitelný výprask završil svou brankou čase 58:59 Robert Najdek. AZ Havířov – LHK Jestřábi Prostějov 11:1.

Sestavy:

AZ Havířov: L. Daneček (Matoušek) - Prokop, Vydra, Krisl "C", Hegegy, Rimmel, Balčík, Hartmann, Graca - Sztefek, Najdek "A", J. Daneček, Bursík, Kolařík, Pechanec, Potočný "A", Pavlas, Stránský, Mráz, Putniorz

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Dufka, Kaluža, Kumstát "A", Arnošt, Tomiga, Finkes - Korhoň, Handl, Novosad "A", Duba "C", Černý, Šebek, Zachar, Kryl, Ševčík, Berčák

-vil-

Poslat nový komentář