Jestřábi uhájili druhé místo v tabulce, doma klepli Jičín

Jestřábi uhájili druhé místo v tabulce, doma klepli Jičín
ilustrační foto

Prostějovští hokejisté se dokázali skvěle oklepat ze středeční vysoké prohře na ledě Havířova a proti Novému Jičínu nastoupili s čistou hlavou. Díky zlepšené obraně tak na domácím kluzišti urvali výhru 5:2. V tabulce Jestřábi stále drží druhou příčku. První zůstává Havířov, který pro změnu řádil na ledě Frýdku-Místku poměrem 1:14. 

První třetina Jestřábům příliš nevyšla. Již v 6. minutě obdrželi gól poté, co si Macháček skvěle objel branku, nahrál před Vydržela, a tam byl u puku první Zedník, který přesně zavěsil pod břevno. O minutu později mohl podobnou akci na druhé straně zakončil Michal Černý ve spolupráci se Zacharem, ale jejich akce skončila u připraveného novojičínského gólmana. V 10. minutě se Jičín prosadil podruhé. Dvojice Kabeláč – Ivan se utrhla prostějovské obraně, ale jejích první zakončení se jim příliš nepovedlo. Ivanovi se ale v poslední chvíli podařilo protlačit puk zpět na Kabeláče a ten vymetl růžek prostějovské branky. Nakonec se ale domácím povedlo snížit. V 17. minutě se nejlépe před brankou zorientoval Novosad a doklepl střelu Korhoně do branky.

Do druhé třetiny už vlétli Jestřábi úplně na jiném větru. Daleko lépe si hlídali Jičínské brejky a naopak se jim dařilo lépe využívat šance. V 6. minutě druhé třetiny dokázali domácí srovnat po výborné spolupráci Zachara s Šebkem. Zachar zpoza branky poslal Šebkovi přesnou přihrávkou a ten nelenil a srovnal na 2:2. V závěru druhého dějství se mohl prosadit Korhoň a definitivně tak otočit vývoj utkání. Jejich rychlou spolupráci ale překazila na poslední chvíli Jičínská obrana.

Třetí dějství už bylo v naprosté režii domácích. Hned 23. vteřin po buly se dostali Jestřábi do tlaku, který vyvrcholil Kalužovou střelou od modré, která přesně trefila odkryté místo. O minutu a pár vteřin později se podruhé prosadil David Šebek. Puk nejprve dostal z obrané třetiny Kumstát, poslal ho Černému a ten ho přesně předal k zakončujícímu Šebkovi. Šancí na straně domácích bylo ve třetí třetině nepočítaně. Hráči Nového Jičína se prakticky nedostali do větší šance. Definitivně o zápase rozhodl minutu před koncem Korhoň, který se z poloviny hřiště přesně trefil do prázdné branky. LHK Jestřábi Prostějov – HC Nový Jičín 5:2.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Vydržel (Vrba) - Dufka, Kaliža, Kumstát, Arnošt, Tomiga, Finkes - Korhoň, Handl, Novosad, Duba, Černý, Šebek, Zachar, Kryl, Ševčík, Berčák.

HC Nový Jičín: Šrámek (Kozák) - Hradil, Kabeláč, Brynecký, Hruška, Skaloš, Vašut, Tomášek, Martinčík, Škumát, Macháček, Mičůlka, Ivan, horák, Gulda, Zedník, Uhlár.

-vil-

Poslat nový komentář