Ze Vsetína vezou Jestřábi plný počet bodů

Ze Vsetína vezou Jestřábi plný počet bodů
ilustrační foto

Velmi atraktivní duel se ve středu odehrál na jihovýchodní Moravě. V rámci 18. kola třetí nejvyšší hokejové soutěže přivítal kdysi extraligový tým ze Vsetína prostějovské Jestřáby. Ve velmi vyrovnaném zápase nakonec zvítězili Hanáci, kteří si poradili s domácím mužstvem poměrem 4:6.

Domácí mohli jít poměrně rychle do vedení, ale branka, kterou domácí vsítili ve 4. minutě, nebyla uznána. Hráči Vsetína byli o poznání aktivnější a hned od začátku utkání nepouštěly hosty do větších akcí. Velmi dobrou hru přetavili domácí v první gól utkání v 10. minutě. Po chybě prostějovské obrany na levém křídle se dostal do brejku Hruška a tváří v tvář Vrbovi neminul. Jestřábi vzápětí odpověděli. V obranném pásmu Vsetína se k puku dostal Černý, přeposlal ho na Zachara, ten si krásným blafákem povodil Plška a zasunul do prázdné branky. Vyrovnaný stav dlouho nevydržel. V 15. minutě využili domácí přesilovku parádní střelou Bezušky. O minutu později odskočili Vsetínští na rozdíl dvou gólů. Mikšovský si nabruslil za Vrbovu branku, zmátl prostějovského gólmana a pak rychle poslal touš k pravé tyči, kam už si sjížděl Vaněk, jež z bezprostřední blízkosti Vrbu propálil. Naštěstí se Jestřábům povedlo těsně před přestávkou snížit. Odražený puk se dostal k Dubovi, který na nic nečekal a vymetl růžek Plškovi branky.

I do druhé třetiny vlétli domácí s obrovskou vervou. Již 24 vteřin po úvodním hvizdu se prosadil Zúbek, který se jako první dostal k odraženému puku a překonal Vrbu. Na rozdíl jednoho gólu snížil krásnou akcí Michal Černý. Počkal si na přihrávku, obkroužil branku a poslal puk do prázdné branky. Po strhujícím začátku se poté hra nějak rozkouskovala a pohledný hokej byl ta tam. Ani jedna strana si nedokázala vytvořit větší šanci a diváci se začali nudit. Opět v úplném závěru třetiny se povedlo hostům vyrovnat. Handl poslal do brejku Korhoně, ten si položil vsetínského gólmana a poslal puk přes jeho beton do sítě.

Poslední dějství už taky žádný pohledný hokej nepřineslo. Přes to dokázali Jestřábi korigovat vývoj utkání dle svých potřeb a hnali se za ziskem bodů. V 46. minutě využil přesilovku Novosad, který dotečoval do branky Korhoňovu střelu. Definitivně pak o dělbě bodů rozhodl Pavel Kumstát, svou pověstnou tvrdou ranou. VHK Vsetín – LHK Jestřábi Prostějov 4:6.

Sestavy:

VHK Vsetín: Plšek – Vrána, Vrba, Farda, Bezuška, Mečiar, Žák, Žabčík T., Tesařík – Mikšovský, Zúbek, Vaněk – Dubec, Podešva, Hruška P. – Vítek, Kubo, Kajaba – Holík.

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba – Novák, Janota, Kumstát, Arnošt, Tomiga, Finkes, Korhoň, Handl, Novosad, Duba, Černý, Šebek, Zachar, Kryl, Ševčík, Berčák, Jedlička, Kolibár, Stráněl.

-vil-

 

Poslat nový komentář