Derby dopadlo debaklem, Zubři ovládli led

Derby dopadlo debaklem, Zubři ovládli led
ilustrační foto
Další fotky: 
Derby dopadlo debaklem, Zubři ovládli led
Derby dopadlo debaklem, Zubři ovládli led
Derby dopadlo debaklem, Zubři ovládli led
Derby dopadlo debaklem, Zubři ovládli led
Derby dopadlo debaklem, Zubři ovládli led

Po „naprosto skvělém“ výkonu proti Zubrům skončila Jestřábům vítězná série. V sobotním utkání byli přerovským hokejistům důstojným protivníkem pouze třetinu a půl. Zbytek utkání naprosto ovládli hosté a prostějovští hráči, kteří nestříleli, špatně bruslili a pouze si pohrávali s pukem tak zaslouženě prohráli 1:5.

Do gólové šance se dostal už ve 2. minutě Šebek, který mohl do prázdné branky dorazit střelu Černého, ale naneštěstí se přerovský gólman stihl včas přemístit. Rychlá hra, tradičně plná velkého počtu vyloučení, pokračovala, ale ani jeden z celků početní výhodu nedokázal využít. Až ke konci třetiny se do pěkné šance prokličkoval Kumstát, ale ani z bezprostřední blízkosti Vojtka neprostřelil.

Do druhé třetiny vlétli Jestřábi s obrovskou vervou. Již v první minutě mohl otevřít skóre Šebek ve spolupráci s Černým, ale přerovská obrana opět zabojovala a puk tak v síti neskončil. Pak přišlo skvěle sehrané oslabení ze strany Prostějova. Domácí borci zatlačili Zubry do jejich třetiny, Šebek podržel puk v rohu, navázal na sebe několik obránců a poté poslal puk do mezikruží. Tam se ho ujal Jedlička a přesnou střelou vymetl růžek branky. Pak ale v 30. minutě nepohlídala prostějovská obrana Málka, který si nabruslil z boku kluziště a bekhendovou střelou vyrovnal. O 6. minut později využili Zubři přesilovku. Dlouhou dobu domácí odolávali a hrálo se dlouho ve třetině Přerova, pak ale přišel rychlý brejk, nahození Ditricha a Vydržel už na Ferencovu teč nestačil.

Místo aby se ve třetím dějství pokusili s nepříznivým vývojem utkání Jestřábi něco dělat, upadli do ještě větší neaktivity a krize, kterou hosté potrestali 51. minutě. Jiří Goiš se pokusil o únik, ale dva prostějovští obránci byli pozorní a nenechali Goiše ujet. Ten ale vzápětí udělal kličku, oba obránce obešel a pod Vydrželovým betonem posunul puk do branky. Nepřesné přihrávky, ztráty puku ve středním pásmu, nedůslednost, to vše provázelo domácí celek i nadále. A hosté, kteří si naopak užívali vydařeného utkání, skórovali dál. V 54. minutě se po chybě obrany dostal do brejku Petr Sakrajda a přesnou střelou umístěnou mezi betony navýšil náskok Přerova. A aby toho nebylo, málo definitivně potupil Jestřábi ještě Málek, který pět vteřin před koncem utkání uklidil puk do brány poté, co opět obešel dva obránce a z blízkosti nedal Vydrželovi šanci. LHK Jestřábi Prostějov – HC Zubr Přerov 1:5.

Sestavy:

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Kolibár, Jedlička, Kumstát, Arnošt, Finkes, Tomiga - Zachar, Handl, Novosad, Duba, Černý, Šebek, Novák, Kryl, Ševčík, Berčák, Stráněl, Kaluža.

HC ZUBR Přerov: Vojtek (Sklenář) - Pala, Faltýnek, Ferenc, Vlček, Osina, Kudělka, Tomeček, Goiš, Blinka, Hanák, Brančík, Ditrich, Sakrajda, Kundrátek, Kolář, Málek, Vaněk.

-vil-

Poslat nový komentář