Jestřábi definitivně klesli na třetí příčku, padli i v Porubě

Jestřábi definitivně klesli na třetí příčku, padli i v Porubě
ilustrační foto

Po domácím debaklu s Přerovem, podlehli Jestřábi i Porubě, které se zatím v sezóně příliš nedaří a okupuje až 8. příčku. Vyrovnaný duel Hanáci prohráli až ve třetí třetině, kterou domácí vyhráli poměrem 3:1. Prostějovští hráči opět nevyužívali šancí, pokrávali si s pukem a prohráli tak 2:4.

Domácí začali velmi aktivně a hned v úvodu utkání dostali Jestřáby pod tlak. Chybu v Prostějovské obraně málem potrestal Saidler, kterého na poslední chvíli zastavil Vrbův beton. Vzápětí se do úniku dostal Hašek, ale ani ten nedokázal Vrbu překonat. Na druhé straně předvedl podobnou akci veterán Černý, ale mezeru mezi Tihlářovými betony netrefil. Hra pokračovala ve vysokém tempu i nadále. Po buly v obranném pásmu Poruby se do šance před brankou dostal Zachar, ale jeho střelu opět domácí gólman pokryl. Hráči Toraxu otevřeli skóre v 9. minutě. Po rychlé rozehrávce v obraném pásmu se do úniku dostal Chaloupka, přesně nahrál Vránovi, a tomu již stačilo jen nastavit hůl a trefit branku. Hosté už se do tlaku nedokázali dostat a vyrovnání tak první třetina nepřinesla.

Ve 23. minutě se do pohledné akce dostal David Šebek, který byl ale v rozhodující chvíli zahákován. Následný nájezd mu ale nevyšel podle představ. Blafákem doprava sice Tihláře obešel, ale následné zakončení postrádalo přesnost. Vzápětí mohl vyrovnat Černý, ale jeho střela z mezikruží těsně minula branku. Postupem času se Jestřábi začali dostávat více do tlaku. Ten vyvrcholil vyrovnávacím gólem Kryla, jež do branky dorazil Berčákovu pumelici.

Neproměňování prostějovských šancí pokračovalo i ve třetí třetině. Naopak domácím se skórovat dařilo. V 50. minutě opět Poruba odskočila na rozdíl jedné branky po skvělé Vránově teči, který tentokráte dorazil Prokopovu střelu. Na tento gól dokázali hosté ještě odpovědět. Konkrétně Ševčík využil přesnou Kolibárovu přihrávku a opět tak utišil rozbujelé ostravské fanoušky. Bohužel ne nadlouho. Po další chybě prostějovské obrany se do brejku dostal Krayzel a využitou šanci přesně proměnil. V závěru utkání zkusili Jestřábi i hru v šesti, která přinesla obrovský tlak a příležitost pro Dubu, který ale napálil pouze tyčku. Následně se domácí z tlaku osvobodili a přesná přihrávka Haška našla rozjetého Bučka, pro kterého zavézt puk do prázdné branky již nebyl žádný problém. HC RT Torax Poruba – LHK Jestřábi Prostějov 4:2.

Sestavy:

HC RT TORAX Poruba: Tihlář (Rudl) – Šindelář, Wolf, Prokop P., Prokop L., Zientek, Vychodil, Slavík, Hruzík – Galajda, Krayzel, Vaněk – Buček, Holuša, Seidler – Hašek, Vrána, Chaloupka – Chomič, Piják.

LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) – Kolibár, Jedlička, Arnošt, Tomiga, Finkes, Kaluža, Handl, Zachar, Duba, Černý, Šebek, Novák, Kryl, Ševčík, Berčák, Stráněl, Janota, Popelka.

-vil-

Poslat nový komentář