Prostějovští hokejisté ve světě: Vítězný nájezd Honejska, dvě asistence Cetkovského

Prostějovští hokejisté ve světě: Vítězný nájezd Honejska, dvě asistence Cetkovského
Vítězný nájezd Antonína Honejska v zápase proti Spartě (zdroj:hcsparta.cz)

Jestřábi dnes čeká ve druhé hokejové lize další zápas s regionálním rivalem z Přerova, o odchovancích prostějovského hokeje však bylo v posledních dvou dnech v hokejových arénách v Čechách i Evropě slyšet.

Hodně slyšet bylo o dvou hráčích s útočnými geny v krvi – Jiřím Cetkovském v dresu Pardubic a Antonínu Honejskovi v barvách Zlína. Východočeši si v domácím prostředí poradili s nepříjemným Litvínovem především díky skvělé první třetině, ve které nasázeli svému soupeři tři branky. O dvě z nich se svojí asistencí postaral právě prostějovský odchovanec. Nejprve se v 11. minutě podílel na druhé brance, kterou vstřelil Vašíček, o pět minut později byl na ledě znovu při Semorádově brance na 3:0. Devětadvacetiletý prostějovský odchovanec si připsal i jednu nelichotivou bilanci, když svůj celek dvakrát oslabil při dvouminutovém vyloučení. Pardubice však nakonec vyhrály 4:2, přesto v tabulce stále zůstávají na nelichotivé jedenácté příčce.

Podobně úspěšný byl i druhý z prostějovských odchovanců v nejvyšší české soutěži. Antonín Honejsek totiž v dresu PSG Zlín vyválčil na ledě Sparty dva body za výhru po nájezdech. A právě čerstvě jedenadvacetiletý český reprezentant s prostějovskou krví rozhodl zápas přesně zakončeným forhendovým blafákem (vítězný nájezd Honejska si můžete prohlédnout zde). Kromě toho si v zápase připsal ještě nastřelenou tyčku, která nakonec „Berany“ mrzela, protože Sparta těsně před třetí sirénou srovnala, a Zlín si proto z Prahy odvezl „jen“ dva body. V tabulce si však stále drží výbornou druhou příčku se sedmibodovou ztrátou na vedoucí Plzeň.

Do třetice úspěšný duel sehrál již ve čtvrtek za běloruské Dinamo Minsk v KHL bek Lukáš Krajíček. Jeho tým zdolal v domácím prostředí Donbass Doněck 3:1. Krajíček strávil na ledě více jako dvacet minut, nepřipsal si žádnou střelu ani vyloučení, i tak však přispěl k jedenácté výhře Minsku v sezóně. Běloruský tým je po 37 odehraných zápasech těsně pod hranicí postupu do play-off a své postavení bude moci vylepšit již dnes v zápase proti Spartaku Moskva.

Opačné pocity jako zmínění tři hokejisté měli další dva prostějovští odchovanci. Marek Černošek v dresu Kladna již ve čtvrtek podlehl na vlastním hřišti Třinci 1:4, alespoň malou náplastí byla jeho přítomnost při jediném gólu Rytířů, který vstřelil Jaromír Jágr. Kladno po 34 kolech okupuje v extraligové tabulce čtvrté místo.

O něco lépe dopadl v dresu Banské Bystrice ve slovenské extralize obránce Martin Richter. Ve 32. kole tamní nejvyšší soutěže totiž podlehl na ledě Košic až po nájezdech 4:3. Richter v první obranné dvojici však musel čelit domácí kanonádě 44 střel oproti pouhým 17 banskobystrickým. Richterův celek vedl po druhé třetině 2:1, pak však vedení ztratil a vyrovnat se mu podařilo až tři minuty před koncem řádné hrací doby. Na nájezdy však nakonec vyhrály domácí Košice. Banská Bystrica si i přes prohru udržela 5. místo v tabulce.

Prostějovští hokejisté v nejvyšších soutěžích:Jiří Cetkovský: 2 asistence, 4 trestné minuty, 2 plusové body (Pardubice - Litvínov 4:2)Antonín Honejsek: vítězný gól, 1 plusový bod (Sparta - Zlín 1:2sn)Lukáš Krajíček: bez střely na branku i vyloučení, čas strávený na ledě: 20:36 (Dinamo Minsk - Donbass Doněck 3:1)Marek Černošek: 1 plusový bod (Kladno - Třinec 1:4)Martin Richter: (HC Košice - HC 05 Banská Bystrica 4:3sn)

Pozn.: Další prostějovský odchovanec Petr Kumstát v dresu Karlových Varů svůj zápas 34. kola proti Vítkovícím odehraje až 16. ledna vzhledem k účasti Severomoravanů na Spenglerově poháru.

Poslat nový komentář