Neskutečné! Jestřábi prohospodařili v Opavě šestibrankové vedení…

Neskutečné! Jestřábi prohospodařili v Opavě šestibrankové vedení…
ilustrační foto

Již s uzdraveným Martinem Kotáskem a dvěma mladíky se Zlína nastoupil Jestřábi na ledě Opavy, kde chtěli odčinit špatný výkon i výsledek z Karviné.

Utkání začalo pro svěřence trenéra Zachara snově, po půlminutě hry byl vyloučen domácí Tichý a ve druhé části Jestřábi přesilovku využili. Byl to právě navrátilec Kotásek, který zužitkoval Handlovu příhrávku a poslal Prostějov do vedení. Domácí mohli vyrovnat za dvě minuty, kdy však dvojice Mlýnek – Vítek nevyužila přečíslení dva na jednoho a jelikož ani dvě následné početní výhody nesehrál Slezan dobře, dostali se ke slovu znovu hosté. A byli mnohem důslednější, nejprve se do zakončení dostal Duba, jehož teč skončila těsně vedle Šafránkovy tyče, v patnácté minutě však již udeřilo, kdy se přesnou střelou prosadil Šebek. V závěru třetiny se Opavě naskytla příležitost dvojnásobné přesilovky, sehráli ji však podobně jalově jako dvě předchozí, do šaten se proto odcházelo za dvougólového vedení Jestřábů.

Ba co víc, hned první velkou šancí po změně stran jej ještě navýšili, navíc v trvajícím oslabení. Po necelých sto vteřinách hry se k puku dostal Černý a přesnou ranou překonal Šafránka potřetí. Slezany třetí branka srazila a rozjetý Prostějov trestal dále. Další přesilová hra sice totiž ještě gólem neskončila, Jestřábi však pokračovali po návratu Pavelka v tlaku a Kryl po skrumáži zvýšil na 4:0. A po dalších třech minutách to bylo dokonce o pět branek, kdy se po kombinaci brankáře Vrby (!) s Kotáskem prosadil podruhé Kryl. Šestý hřebík do rakve pak odevzdaným Opavanům zasadil v dvojnásobné přesilovce Duba po asistenci Šebka. Na Opavu by v té době nikdo nevsadil ani halíř, hosté však pod dojmem vysokého vedení polevili a umožnili domácím se dostat zpět do hry. V rozmezí necelých dvou minut totiž Vrba třikrát inkasoval a Opava byla zpět v zápase. Trefili se postupně Bednárek, Lukáš Černý a Herman. Do konce třetiny mohli Opavané přidat další branky, a to v oslabení i přesilovce, od další pohromy však hosty zachránil brankář Vrba.

Nabuzená Opava však podobně aktivně, jako druhou část zakončila, vtrhla i do té, a od většího domácího tlaku ubránily Prostějov jen dvě přesilovky, v nichž však až na dva Tomigovy pokusy nic nevytěžil. Po návratu Hermana však již domácí trestali, a to hned čtyřikrát! Nejprve právě po přihrávce Hermana skóroval Chalupa, o necelou půlminutu později prostřelil Vrbu Mlýnek a dílo zkázy dokonal za další minutu a půl svojí druhou brankou Chalupa. Prostějov byl v té době úplně rozložený a ránu z milosti mu dal v přesilovce taktéž svojí druhou brankou Mlýnek. Prostějov tak o vedení přišel v rozmezí necelých tří minut… Ani po sedmém vstřeleném gólu aktivita Opavy neustala a domácí nadále atakovali prostějovskou branku, k čemuž jim dopomohlo i další vyloučení Kaluži. V závěru zápasu se pak ke slovu přeci jen dostali i Jestřábi, když největší příležitost měl kapitán Duba, kterého však vychytal brankář Šafránek. Pak si však domácí vzali oddechový čas, Prostějov odvolal brankáře a snažil se vyrovnat v power-play. Domácí se však ubránili a naopak dvě vteřiny před koncem zasadil definitivní úder prostějovské ekipě Chalupa. Prostějov tak málo vídaným způsobem prohospodařil v Opavě šestigólové vedení...

HC Slezan Opava – LHK Jestřábi Prostějov 8:6 (0:2, 3:4, 5:0)Branky a nahrávky: 33. Bednárek (Kocián), 34. Černý (Vítek, Mlýnek), 35. Herman (Kukol, Chalupa), 48. Chalupa (Herman), 49. Mlýnek (Kysela, Černý), 50. Chalupa (Kocián, Bednárek), 51. Mlýnek (Vítek), 60. Chalupa (Černý) - 3. Kotásek (Handl), 16. Šebek (Černý, Zachar), 22. Černý, 26. Kryl (Šebek), 29. Kryl (Kotásek, Vrba), 31. Duba (Šebek)Vyloučení: 7:8, navíc Tůma (Opava) 10 minut osobní trest, využití 1:2, v oslabení 1:1Rozhodčí: Mrkva - Barteček, Moravec

Sestavy:HC Slezan Opava: Šafránek (Novák) - Kysela, Vrabel, Galvas, Tichý, Tůma, Kukol, Mosler, Bednárek - Mlýnek, Herman, Vítek, Polok, Vlašánek, Pavelek, Kocián, Wolf, Koschatzký, Černý, Svoboda, Chalupa. LHK Jestřábi Prostějov: Vrba (Vydržel) - Kaluža, Jedlička, Kumstát, Arnošt, Finkes, Tomiga, Handl, Duba, Berčák, Černý, Šebek, Zachar, Popelka, Novák, Kryl, Ševčík, Kovařík, Kotásek.

(zkl)

Poslat nový komentář