Hokejový šéf Tomiga: Peníze na výplaty hráčů máme až do konce sezóny

Hokejový šéf Tomiga: Peníze na výplaty hráčů máme až do konce sezóny
Michal Tomiga (zdroj: lkhjestrabi.cz)

Od zápasu se Vsetínem probíhají prostějovským hledištěm zaručené spekulace o finančních problémech Jestřábů Prostějov. Fámy posílil výbuch na ledě Opavy, kde prostějovští hokejisté promarnili šestibrankové vedení. Předseda Jestřábů Michal Tomiga proto pro klubový web osvětlil některé finanční záležitosti klubu.

Hlavní problém zhoršených výsledků Jestřábů po Novém roce jsou prý podle některých fanoušků zdržené výplaty hráčů. To však Tomiga odmítá. "Hráči mají zaplacené výplaty až do listopadu. Dnes (tj. v pondělí) jsme se domluvili, že na základě různých fám a žádostí veřejnosti budou výplaty za měsíc prosinec pozdrženy do 31.1.2013 a hráči mají zadaný cíl získat 6 bodů z 9 možných," upřesnil věci na pravou míru předseda Jestřábů s tím, že peníze na výplaty hráčů jsou zajištěny až do konce sezóny. "Hráči jsou placeni také zápas od zápasu po základní skupině, takže by byli sami proti sobě ukončit sezonu co nejdříve," dodal na vysvětlenou, že o motivaci mají hráči postaráno.

Zhoršené výsledky v poslední době vidí Tomiga v jiných než finančních věcech. "Trenér se snaží celkovou zátěž zápasů rozprostřít na všechny hráče. Z toho pak pramení chyby a někdy i špatný výsledek," tvrdí Tomiga. Sám by pak rád v zápasech viděl větší nasazení od mladých hráčů, větší disciplinovanost levých křídel a lepší pomoc obraně. "Hlavně dát do hry více srdce," apeluje Tomiga. Sám se bude zlepšení snažit dopomoci svojí přítomností při rozborech zápasů a také prací na nové posilě do obrany, kterou budou Jestřábi od čtvrtka zkoušet.

Cíle Jestřábů se podle Tomigy nemění. "Play-off a pak jít zápas od zápasu dál," říká Tomiga. Hráči si zatím drží třetí místo, a to je podle šéfa Jestřábů oproti předsezónním úvahám nečekaně dobrý výsledek.

(zkl)

Poslat nový komentář