Ach ta disciplína... Jestřáby ve Frýdku opět kosila zbytečná vyloučení

Ach ta disciplína... Jestřáby ve Frýdku opět kosila zbytečná vyloučení
Ani napodruhé se Jestřábům ve Frýdku nepodařilo bodovat. Tentokrát prohráli 2:4. (ilustrační foto)

Především pojistit si třetí příčku jeli ve středu Jestřábi na led Frýdku-Místku, který ještě bojoval o postup do play-off. Místo pohody si však svěřenci trenéra Zachara přivezli domů velké poučení: v zápasech je třeba dodržovat disciplínu, jinak úspěchy nepřijdou. Stejně jako na severu Moravy, kde je do kolen srazily tři obdržené góly v oslabení.

Začátek utkání patřil Jestřábům, kteří si vypracovali několik dobrých příležitostí, jmenovitě Černý a Kryl, postupně se však do hry začali dostávat i domácí. Gólové radosti se pak dočkali ve 12. minutě, kdy se ve hře čtyři na čtyři prosadil Ovšák. Vedení Frýdku však vydrželo jen minutu a půl, po návratu obou hříšníků na led se k puku dostal Duba a vyrovnal na 1:1. Krátce po vstřelení branky se Prostějovu naskytla přesilovka, kterou sice nevyužil, bezprostředně po ní však po Tomigově přihrávce otočil skóre Skácel. Pak měli ještě domácí dvě příležitosti k vyrovnání, zaskvěl se však brankář Vrba, a i díky němu šli spokojenější do kabin hostující Jestřábi.

Na začátku druhé třetiny toho k vidění příliš nebylo, oba týmy dostali k dispozici jednu přesilovku, naložili s ní však ledabyle a ani jeden celek si větší šanci nevytvořil. Krátce po návratu vyloučeného Finkese však prostějovské obraně ujel Škatula, Skácel jej podtrhl a jelo se trestné střílení, které však domácí útočník neproměnil, puk mu sklouzl z hole. Jetřábům se v této fázi podařilo Chvostka v domácí brance ohrozit jen jednou, a pak se důležité věci děly před brankou Hanáků. Stráněl dostal na začátku 37. minuty dvě minuty za držení a frýdecko-místecká pětka výhodu jednoho muže v poli využila zásluhou Ondřeje Sluštíka. Nerozhodným stavem skončila i druhá třetina.

Ihned po zahájení třetí periody dostali Jestřábi 45 sekund výhody pět na tři, ale šance si vypracovali až po návratu jednoho z vyloučených na led. Nejblíže brance byl na konci čtyřiačtyřicáté minuty Skácel, jehož střelu však Chvostek vyrazil. Ještě větší příležitost zvrátit stav ve prospěch Prostějova měl již za plného počtu mužů v poli Černý, jeho střele však v průniku do sítě chyběly milimetry, puk skončil na břevně. A domácí trestali, a podruhé v přesilovce. Znovu při Stránělově vyloučení se střelecky prosadil Kelner. Kdo by pak čekal nápor Zacharových svěřenců, byl by zklamán. Hrálo se především před prostějovskou brankou, a dvěma domácím střelám chybělo jen málo, aby skončily počtvrté za Vrbou. Frýdek-Místek se však přeci jen dočkal, a potřetí při vyloučení nešťastníka Stráněla, jehož zdržování hry potrestal Slovák. V závěru zápasu se již Prostějov k ničemu nedostal a podruhé po sobě prohrál, tentokrát na ledě Frýdku-Místku 2:4. Prohra však nakonec prostějovský celek nemusela mrzet, konkurenční Poruba totiž prohrála doma s Opavou a bronzovou příčku již svěřencům trenéra Zachara nikdo nesebere.

HC Frýdek-Místek – LHK Jestřábi Prostějov 4:2 (1:2, 1:0, 2:0)Branky a nahrávky: 12. Ovšák (Škatula), 38. O.Sluštík (Teper), 49. Kelner (J.Sluštík), 55. P.Slovák (Gajda) - 13. Duba (Handl), 16. Skácel (Tomiga) Vyloučení: 8:8, Slovák (FM) navíc 10 minut nesportovní chování, Využití: 3:0, V oslabení 0:0Rozhodčí: Fiala, M.Vengřín, Záviský

Sestavy:HC Frýdek-Místek: Chvostek - Láníček, Ovšák, Ferenc, Balčík, Teper, Měkýš, Šimkovič, J.Sluštík, P.Slovák, Rozum, Škatula, Koky, O.Sluštík, Kelner, Gogolka, J.Slovák. Gajda, Jakubowski, Tomis LHK Jestřábi Prostějov: Vrba - Vysloužil, Kaluža, Jedlička, Kumstát, Arnošt, Berčák, Tomiga, Finkes, Duba, Handl, Černý, Šebek, Stráněl, Skácel, Novák, Kryl, Ševčík

(zkl)

Poslat nový komentář