Cíle Jestřábů v play-off? Duba chce do finále, Zachar optimismus krotí

Cíle Jestřábů v play-off? Duba chce do finále, Zachar optimismus krotí
Dovede Michal Černý Jestřáby třeba až do finále druhé ligy? Uvidíme už za týden, kdy ostré boje play-off začínají.

Třetí místo je skvělé, před play-off je však nutné zapracovat na obraně. Tak by se daly v kostce shrnout pocity hlavních aktérů po základní části druhé hokejové ligy.

„Třetí místo je pro mě překvapením, zvláště poté, co jsme soutěž odehráli s takto mladým kolektivem. Je vidět, že pan Zachar odvedl kus práce. Kluci dávali do zápasů srdce a předváděli atraktivní zápasy,“ zhodnotil úvodních dvaačtyřicet zápasů základní části šéf klubu Michal Tomiga. „Týmy byly vyrovnané, o to víc si cením, že naše mladé mužstvo se s tím takto dokázalo vyrovnat. Sledujeme vývoj týmu ve dvou- až tříleté perspektivě, a hrajeme proto s vlastními odchovanci. Díváme se dopředu, abychom byli dobře připraveni na případné rozšíření první ligy,“ doplnil Tomiga, proč se klub rozhodl k této strategii.Zatím je však, zdá se úspěšná. Úskalí však nastanou, když dojde ke zraněním. To si uvědomuje i trenér Petr Zachar. „Do Vánoc jsme podávali excelentní výkony, od té doby se nám to však začalo rozpadat. Vypadli Novosad, Kolibár a Zachar, rozpadly se první dvě pětky, čímž odešla úderná síla, a výsledky byly špatné,“ rozdělil sezónu na dvě poloviny Petr Zachar. Celkově však i on je se třetím místem spokojen, stejně jako kapitán mužstva Lukáš Duba. „Třetí místo je super, měli jsme sice nějaké výpadky, po Novém roce nám to nešlo, ale celkově je to zlaté. Pokud by nám někdo před sezónou řekl, že takto skončíme, tak bychom mu nevěřili,“ uvedla prostějovská devětašedesátka.

"Chci do finále," prohlašuje před play-off kapitán Duba

Do nadcházejících vyřazovacích bojů si však všichni zainteresovaní uvědomují, že určitě není ještě vyhráno. „Třetí místo je velmi dobré, ale sezóna se hodnotí až podle toho, jako dopadneme v play-off,“ je si velmi dobře vědom trenér Zachar. A kde jeho tým tlačí nejvíce bota? „Máme velké problémy v obraně. Z loňské sezóny zůstali jen Kumstát a Kolibár a někteří kluci se s tím nedokázali vyrovnat a na důležité zápasy v druhé lize nemají. Pokud se v první části hrálo dobře, tak se to dá zvládnout, ke konci to však bylo na doraz a na sílu a to my v obraně nezvládáme. Na tom musíme před play-off zapracovat. Máme poslední zápas s Karvinou natočen a příští týden to hráčům po pětkách pustím a něco jim k tomu řeknu. Je na nich, jak k tomu přistoupí,“ řekl zkušený kouč. „Stoprocentně musíme zlepšit obranu. Dnes tam byly hrubé chyby, po kterých jsme dostali ze začátku góly. Možná i pohyb, hlavně dopředu, abychom dávali góly,“ hledá recepty na úspěch v klíčové části soutěže lídr mužstva Duba.A jaké jsou cíle v play-off. „Chceme přejít přes první kolo,“ vyhlašuje předseda klubu Tomiga. Kapitán Duba je však ještě sebevědomější. „Chceme přejít přes Karvinou a pak uvidíme. Letošní ročník je velmi vyrovnaný a první kolo budou mít všichni těžké, a je jedno jestli hraje první s osmým. Věřím, že když uděláme první kolo, půjdeme do finále,“ prohlašuje populární Kuželka. Trenér Petr Zachar optimismus trochu krotí a uvědomuje si, že v týdenní pauze musí mužstvo na mnoha věcech zapracovat, aby uspělo. „V prvním kole nás čeká hodně těžký soupeř. Můžeme vypadnout, ale musí to být po jiném výkonu než v posledním zápase základní části. Kdybychom pokračovali jako v zápase proti Karviné, tak po třech zápasech budeme rychle hotovi, a bude po sezóně,“ uzavírá Zachar.

(zkl)

Poslat nový komentář