VIDEO Mladí Jestřábi ovládli neoficiální mistrovství republiky!

VIDEO Mladí Jestřábi ovládli neoficiální mistrovství republiky!
Druháci LHK Jestřábi Prostějov ovládli turnaj ve Vyškově a stali se neoficiálními mistry republiky. (zdroj: lhkjestrabi.cz)

Druháci LHK Jestřábi Prostějov si na víkendovém turnaji Grand Prix Vyškov připsali cenný triumf. V konkurenci dalších sedmnácti týmů obsadili první místo a stali se tak neoficiálními mistry republiky, za které je tento turnaj považován.

„Co říci, výhra nás samozřejmě těší, teda hlavně spíše kluky a jejich rodiče. Pro mne jako trenéra je důležité, že jsme změřili síly s ostatními celky v republice, sehráli 11 skvělých zápasů během tří dnů. Tohle je úplně jiná porce utkání než v soutěži, kdy hrajeme jeden miniturnaj za 14 dnů,“ řekl pro web LHK hlavní trenér 2. třídy Lukáš Majer, který se na nedávném vyhlašování nejlepších sportovců města Prostějova stal i jedním ze tří nejlepších trenérů ve městě.Celkem 18 týmů bylo rozděleno do dvou skupin a hrálo se systémem každý s každým. Jestřábům se v této fázi soutěže dařilo a svým soupeřům při inkasování pouhých 18 branek nastříleli rovnou osmdesátku. Podle Lukáše Majera hru jeho týmu ocenili i trenéři soupeřících týmů. „Stávalo se nám, že jsme stáli rozestavení ve čtverci, dokola si ťukali kotouč a soupeři lítali kolem kluků úplně bezhlavě. To se na to pak pěkně dívá a o to jde. Když si kluci v sedmi letech nahrají a dají gól do prázdné brány, potěší vás to,“ radoval se po turnaji Lukáš Majer.Jeho svěřence nyní čekají ještě dva turnaje v kategorii třetích tříd, a to domácí Moravia Cup poslední březnový víkend, a dvoudenní turnaj v Jihlavě o pohár prezidenta republiky. „ Ve Vyškově to byla akce dělaná přímo pro 2. třídu, naopak výše zmíněné dva turnaje jsou již pro 3.třídu ZŠ, takže už to budeme brát jako trénink na příští rok. Mám to tak naplánované, že si kluci jeden turnaj zablbnou, budou vyhrávat zápasy, jak nyní, ale na těch dalších akcích je již čekají o mnoho těžší zápasy, byť mezi staršími, je to jenom dobře,“ doplňuje na závěr Lukáš Majer.Soupiska LHK Jestřábi na turnaji: Kudláček – Grulich, Holub, Mašek, Fiala, Hrubanová, Pospíšilová, Taneček, Žák. Trenéři: Majer, Mlčoch, Ejem. Konečné pořadí turnaje – TOP 6: 1. LHK JESTŘÁBI PROSTĚJOV, 2. HK Krnov, 3. HC Slezan Opava, 4. HC Zubr Přerov, 5. HC Oceláři Třinec, 6. RT Torax Poruba.Video z turnaje, ale také jak mladí Jestřábi trénují, si prohlédněte zde.(red)

Poslat nový komentář