Co bude s prostějovským hokejem?

Co bude s prostějovským hokejem?
ilustrační foto

Prostějovské sportovní fanoušky v posledních týdnech zajímá, jaký osud bude mít  hokej ve městě.

Hovoří se o tom, zda v čele hokeje bude pokračovat dosavadní šéf klubu Michal Tomiga nebo zda do klubu vstoupí nový sponzor či majitel, který by zlepšil ekonomickou sílu klubu.

V jednu chvíli se na závěr minulé sezony dokonce v některých médiích vyrojily spekulace o tom, že existuje třetí varianta, podle níž by se vrcholový hokej z města odstěhoval - například do sousedního Vyškova. Šéf LHK Jestřábi Prostějov Tomiga ovšem tuto možnost vzápětí popřel.

Nyní má na stole ležet varianta, podle které by se péče o prostějovský hokej rozdělila. Dosavadní hokejový boss Tomiga by měl na starost hlavně mládežnické týmy a o družstvo mužů by se postarala silná skupina podnikatelů, který by do klubu vnesla ekonomickou stabilitu. Ta je nezbytným předpokladem pro vyšší sportovní cíle, kterým by vzhledem k výsledkům v posledních sezónách mohl být i postup do vyšší soutěže  - první hokejové ligy (2. nejvyšší po extralize). Jasno o tom, kdo vede zmíněnou skupinu podnikatelů a zda jednání skončení úspěšně by mělo být jasno do konce týdne.

-red-  

Poslat nový komentář