Jestřábi bojovali, ale extraligovým Pardubicím podlehli

Jestřábi bojovali, ale extraligovým Pardubicím podlehli
ilustrační foto Lubomír Tesař, LHK Jestřábi

 

Po první třetině bez branek zápas nevypadal zle, ovšem od druhého dějství začali východočeši ukazovat svou kvalitu a postupně nasázeli do Kociánovy branky pět puků, za Jestřáby dokázal pouze snížit Skřivánek a tak zápas skončil výhrou Pardubic 5:1.

V první části se Jestřábi drželi statečně, dokonce se dostali i do pár vyložených šancí, nejvíce z nich jich měl veterán Michal Černý, který v jednu chvíli dokázal pláchnout hned třem hostům, ale ani jeden pokus v brance neskončil. Několik možností, jak otevřít skóre měl i extraligový soupeř, Kocián svou branku ovšem střežil pozorně.

Druhá třetina začala dobře pro domácí, hned se do velké šance dostali Coufal s Černým, ale Halász držel Pardubice. V přesilovce Pardubic pak přišla první branka, kterou vstřelil Korím. O pár minut později se do listiny střelců zapsal i Jan Starý, na oba tyto góly přihrával prostějovský rodák Jiří Cetkovský.

Ve třetím dějství měli opět šanci skórovat domácí, to se ovšem nepovedlo a z následného protiútoku se dokázaly prosadit Pardubice, konkrétně Radoslav Tybor. Podobná situace se opakovala o pár minut později, Duba byl faulován a bylo nařízeno trestné střílení, to kapitán Jestřábů neproměnil a hned z následné akce skórovali hosté zásluhou Nahodila, k tomuto gólu si opět připsal asistenci Jiří Cetkovský. Spravit si chuť nájezdem ovšem dostali domácí šanci už podruhé, tentokrát jel Michal Černý, ale ani on neuspěl. Následně si vybral slabší chvilku gólman Ondřej Kocián, když vyjel pro kotouč, ale dřív se k němu dostal pardubický Poulíček a zasunul puk do odkryté klece. Čestný úspěch Jestřábů přidal David Skřivánek krásnou střelou od modré, nic to ale nemění na tom, že Hanáci extraligovému týmu podlehli 1:5.

R. Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář