Fandové pozor, světlici už na zimáku nevystřelíte!

Fandové pozor, světlici už na zimáku nevystřelíte!
ilustrační foto internet

 

Používání pyrotechniky se už stalo na zimním stadionu v Prostějově zvykem. Zvykem, který je ovšem velmi nebezpečný a napáchá vždy více škody než užitku. LHK Jestřábi se proto rozhodl zakázat její používání.

„Velice si ceníme toho, jaké choreo jsou naši skalní fanoušci schopni připravit, včetně vlajek a mnohametrových nápisů. Stejně tak jsme si jistí, že bez jejich povzbuzování by prostějovský hokej nebyl tím, čím je. Bohužel používání pyrotechniky klubu místo radosti přináší jen trable, a to nemalé. Používáním pyrotechniky a světlic dochází k bezprostřednímu nebezpečí úrazu fanoušků, včetně malých dětí a také hrozí škody na majetku města Prostějova. Z tohoto důvodu hrozí akutní nebezpečí zavření stadionu pro domácí utkání Jestřábů veřejnosti, čímž by jistě trpěly obě strany. Hokej bez fanoušků a fanoušci bez hokeje, to jistě není dobrá vyhlídka,“ říká web klubu.

Dále jsou neoprávněně poškozováni další pronajímatelé ledové plochy, kteří po použití pyrotechniky nemohou vzhledem k dýmu využívat led ve večerních hodinách a dokonce ani ráno. Dým, který po odchodu fanoušků ze stadionu klesne dolů, jednak zhoršuje viditelnost a také velmi zapáchá a je nepříjemný při nádechu. Tím pádem je sportovní využití ledu nemožné a vznikají finanční škody, které budou muset být jako vícenáklady uhrazeny.

Tradice používání pyrotechniky jsou zastaralé a nejsou trpěny na žádných jiných stadionech. Nemluvě o tom, že jsou neseriózní k ostatním divákům na hokejovém utkání.

Jestřábi proto fanoušky žádají  o skončení používání pyrotechniky a světlic během, i po skončení, hokejových utkání. Pokud zákaz nebude respektován, bude muset na místě zakročit pořadatelská služba. (red)

Komentáře

treba si nasadte ruzovy dresi a bruslete jak buzici je mi to fuk

Poslat nový komentář