Černá šňůra přetrhnuta!

Černá šňůra přetrhnuta!
Foto Lubomír Tesař, LHK Jestřábi

 

Úvod utkání příliš nenasvědčoval výhře domácích, Jihlava šla brzy do vedení a postupně svůj náskok navýšila na dvoubrankový, Hanáci však ve třetí části zabojovali a třemi brankami strhli vedení na svou stranu, po dlouhých sedmi zápasech tak dokázal Prostějov zvítězit, tentokrát po výsledku 5:3.

Jestřábi do zápasu nevkročili dobře, inkasovali smolně již v první minutě po brance Diviše. Brzy však dokázal srovnat slovenský obránce Karol Korím a v Prostějově bylo veseleji. Úsměv na tvářích fanoušků, kteří v tomto utkání, kvůli rozepřím s vedením klubu, svůj tým nepodporovali z kotle, ale zápas jen mlčky pozorovali, zamrzl v druhé části, kdy během dvou minut zvýšili na 3:1 Březina a Důras. Jestřábi však předvedli odhodlání a v šestatřicáté minutě v přesilovce snížil Roupec.

Do třetí třetiny se šlo s jednogólovým rozdílem a i díky veliké nutnosti zisku bodů pro domácí se dalo čekat veliké drama. Ze třetí části byly odehrány asi dvě minuty, když střelu obrance Skřivánka zblokoval jeden z jihlavských beků, puk se však odrazil k Václavu Meidlovi, který zkušeně položil brankáře a vyrovnal. Jestřábi třetí branka nakopla a dokonce se ujali vedení, když puk do sítě dorazil Kajaba. Dokonalou pětiminutovku domácích pak zakončil ve čtyřicáté sedmé minutě Robert Jedlička střelou od modré. Jestřábi poté žádné další drama nepřipustili a připisují si tak první domácí výhru za tři body!

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář