Jestřábi zvrátili utkání s Kadaní a tři zápasy v řadě doma neprohráli!

Jestřábi zvrátili utkání s Kadaní a tři zápasy v řadě doma neprohráli!
ilustrační foto L. Tesař

 

V okleštěné sestavě v Kladně utrpěli Hanáci porážku 5:0, svou reputaci si chtěli napravit doma s šestou Kadaní, to se jim prvně moc nedařilo, nezáživná první část gól nenabídla a v té druhé Kadaň zmrazila domácí třemi góly. Ti se však nepoložili a utkání dokázali vyrovnat a nakonec v nájezdech zvrátit ve svůj prospěch.

První třetina branku a vlastně ani zajímavé momenty nenabídla, bojovalo se o přechod modré čáry a čekalo se na chyby soupeře. Ty přišly až v druhé části, kdy Kadaň šla brzo do vedení a to následně navýšila až na třígólové, poté však dokázali Matuš a Moučka rychle snížit a do šaten se podruhé šlo za stavu 2:3, který sliboval zajímavou podívanou. Ta vskutku přišla, Hanáci ukázali odhodlání uhájit domácí prostředí a dokázali vyrovnat z hole Kindla. V závěru se jim pak povedlo i ubránit oslabení a šlo se tak do prodloužení.

V prodloužení měla Kadaň obrovský nápor a Jestřáby zde podržel skvělý Juraj Šimboch. V nájezdech v prvních dvou sériích neuspěli za Jestřáby Matuš a Kindl, naopak za Kadaň ze tří nájezdů proměnil jeden Sikora a David Roupec byl v situaci, kdy musel dát. Zachoval však chladnou hlavu a překonal gólmana hostů, aby se mohl ihned postavit k puku znovu a v první sérii náhlé smrti zakončit pod víko. Jelikož hostující Sikora nevyrovnal, tři body zůstávají v Prostějově a náskok Jestřábů na poslední Havlíčkův Brod je již devítibodový.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář