Jestřábi padli proti Chomutovu krutým výsledkem

Jestřábi padli proti Chomutovu krutým výsledkem
Foto L. Tesař

 

Prostějovští Jestřábi svedli druhý souboj s týmem ze špičky tabulky ve třech dnech, po zápase v Českých Budějovicích je doma čekal Chomutov, Hanáci byli po dvě třetiny statečným soupeřem, ale v poslední části Piráti zabrali a přehráli Jestřáby výsledkem 6:1, který je ovšem pro domácí trochu krutý.

Zápas nezačal zrovna aktivně, větší šanci v první třetině měl domácí Kindl, který blafákem nevyzrál na Kopřivu, zajímavý moment se odehrál v patnácté minutě, kdy měli mít hosté přesilovku, ale Gajovský předvedl gesto fair-play a sudímu řekl, že se nejednalo o nedovolený zákrok. Ještě před sirénou se ale usmálo štěstí na Chomutov, když po Ruttově střele puk záhadně propadl za Šimbocha. Ve druhé třetině měli víc šancí domácí, ale na Kopřivu ve velkých šancích nevyzráli ani Duba ani Husák či jedna z nejnovějších posil Ján Niko. A tak udeřili Piráti, kteří neproměněné šance potrestali dvěma a po čtyřiceti minutách svítilo na tabuli skóre 0:3.

Třetí třetinu začali domácí dobře, když dokázal zblízka snížit Kajaba, ale naděje Jestřábů zhasly, když Piráti přidali čtvrtý gól, poté již zbytek mače kontrolovali a přidali ještě dva góly do konečného výsledku 1:6. Po této prohře tak Prostějov má na poslední Rebely z Havlíčkova Brodu náskok pouze tří bodů, ale stále se čeká na přiřknutí bodů ze zápasu s Havířovem.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář