Jestřábi zdolali doma Šumperk bez obdrženého gólu

Jestřábi zdolali doma Šumperk bez obdrženého gólu
Foto Lubomír Tesař, LHK Jestřábi

 

Trojlístek domácích zápasů, které dost možná rozhodnou o setrvání prostějovského hokeje v první lize, započali Jestřábi s Šumperkem úspěšně. Draky zdolali 3:0 a odskočili z průběžné poslední pozice.

První třetina zápasu nenabídla mnoho zajímavého, na prostějovských hráčích se možná projevovala nervozita z toho, že musí, naopak hosté neměli příliš o co hrát, o jejich záchraně bylo jasné ještě před začátkem play-out, do kterého šli s nedohonitelným bodovým náskokem. Vlastně jedinou větší šanci první části zaznamenal Matouš Venkrbec, proti kterému skvěle zasáhl šumperský brankář. Střelecké trápení Prostějova pokračovalo až do půli druhé části, ve třiatřicáté minutě byl faulován Luňák, ten však v pádu, ještě poslal kotouč Indrovi, který poslal Jestřáby do vedení. Po devatenácti sekundách se stadion radoval podruhé, když se k dorážce před odkrytou síti dostal kapitán Lukáš Duba a zvýšil na 2:0. Od této chvíle byl znát na hokejkách Hanáků větší klid a před závěrečnou části měli slibný náskok.

Náskok se stal ještě slibnějším, když Robin Malý od modré vypálil a jeho ránu tečí usměrnil do sítě podruhé Lukáš Duba. Následně měli domácí již zápas pod kontrolou a hlídali své vítězství, několikrát dostal možnost vyniknout i brankář Juraj Šimboch, jenž byl v posledních minutách zápasu opěvován domácím kotlem a připsal si první nulu v sezóně. Po skončení utkání tedy svítil na tabuli stav 3:0, díky prohře Rebelů v Mostu v prodloužení nyní mají Jestřábi na poslední místo dvoubodový náskok. V sobotu je čeká opět doma právě Most.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář