Po špatném začátku přišla likvidace Rebelů a první liga zůstává v Prostějově!

Po špatném začátku přišla likvidace Rebelů a první liga zůstává v Prostějově!
Foto L. Tesař, LHK Jestřábi

 

Po první třetině, kdy na tabuli svítilo skóre 0:2 se v myslích fanoušků asi příliš optimismu neprohánělo, nicméně famózní druhou třetinou Jestřábi zvrátili vývoj utkání a ve třetí části svou krasojízdu ještě vyšperkovali dvěma pohlednými góly. Po výhře 7:2 tak hokejisté rozhodli o tom, že první liga zůstane v Prostějově i pro příští sezónu!

Začátek utkání přitom zrovna příliš šťastnému konci pro domácí nenapovídal, Jestřábi již v první minutě prohrávali po trefě Milfaita, a když v sedmé minutě zvýšil Tomek začínalo být opravdu zle. Hanáci první třetinu neodehráli dobře a do kabin se šlo za stavu 0:2. Ze šatny však přišel vyměněný tým, domácí přidali na důrazu a nakopla je i trefa Davida Roupce v přesilovce, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Deset minut po něm se prosadil se štěstím Valerij Kňazev a odstartoval likvidaci nadějí Rebelů na první ligu. Pár sekund po něm kapitán Lukáš Duba poslal tým do vedení brankou na 3:2. V minulé sezóně to byl právě on, kdo vsítil ve finále s Přerovem vítěznou branku posledního zápasu a poslal svůj tým do baráže, nyní, jak se ukázalo, byla jeho branka opět vítězná v zápase, který rozhodl o setrvání hokejistů v soutěži. To však nebylo ve druhé části vše, Valerij Kňazev se blýskl podruhé, když unikl po křídle a nakonec dokázal puk poslat za Nováka. Pátou třešničku na dortu fenomenální druhé třetiny přidal Lukáš Krejčík, jehož branka padla, dle soudu rozhodčích zároveň se sirénou a byla po krátké poradě uznána.

Třetí třetina se částečně nesla v duchu oslav prvoligové příslušnosti pro příští rok, Hanáci si spíše hlídali svůj náskok, který hned v úvodu navýšil na čtyřgólový Radek Meidl. Tento okamžik definitivně rozhodl, na stadionu převládala euforie a atmosféra rozhodně nepřipomínala zápas o záchranu, celkem si našlo na zápas cestu přes 2 600 fanoušků. Domácí kotel si ve třetí třetině připravil i choreo, které šipkou dolů posílalo Havličkův Brod do druhé ligy, finální hřebíček do rakve Rebelů zasadil minutu před koncem Lukáš Luňák po krásné nahrávce Kovaříka. Jestřábi tak díky skvělému výkonu ve druhé a třetí třetině rozstříleli Havlíčkův Brod 7:2 a zachránili první ligu pro Prostějov i na příští sezónu.

Radim Nemela, student SOŠPO Prostějov

Poslat nový komentář