Hokejový potěr v Prostějově město podpořilo. Očekává ale domluvu

Hokejový potěr v Prostějově město podpořilo. Očekává ale domluvu
ilustrační foto LHK Jestřábi mládež

Oba kluby věnující se mládežnickým týmům ledního hokeje město finančně podpořilo. Stále ale očekává, že se  SK Prostějov 1913 se s LHK Jestřábi Prostějov –mládež domluví.

„Na doporučení sportovní komise jsme oběma týmům přiklepli v Radě města Prostějova a doporučili na schválení zastupitelstvem dotace na pokrytí plateb za led. LHK Jestřábi pak dostal navíc finance na dopravu na soutěže,“ uvedl radní a předseda sportovní komise Pavel Smetana.

Rada ale i nadále očekává, že se kluby domluví. „Osobně jsem byla proti, aby se jim jakékoli finanční prostředky dávaly do doby, než najdou společnou cestu,“ konstatovala primátorka Alena Rašková. Uznala ale, že by na takové rozhodnutí doplatily hlavně děti. „Mají rozehrané soutěže, ty musí dohrát,“ dodala.

Rada očekává, že se týmy do jara domluví. „Pro dva kluby zde není led a ani finanční prostředky. Měli jsme několik jednání se zástupci obou týmů i s rodiči. Konečné rozhodnutí je ale na klubech. Pokud se nedomluví, budeme o celé situaci opět jednat,“ uzavřel Smetana. (ber)

Poslat nový komentář