Zvrat na zastupitelstvu. LHK Jestřábi Prostějov je opět v exekuci, peníze mohou sebrat městu

Zvrat na zastupitelstvu. LHK Jestřábi Prostějov je opět v exekuci, peníze mohou sebrat městu
ilustrační foto exekuční příkaz - část

Dnešnímu jednání Zastupitelstva města Prostějova od začátku vévodí kauza existence dvou hokejových klubů mládeže. Spor mezi SK1913 a LHK Jestřábi mládež se rozhořel i před zastupiteli, kteří si vyžádali odpovědi předsedů klubů Milana Sedla a Michala Tomigy st. Do celé věci ale zasáhl třetí aktér, exekutor.

Při dohadování o výši podpory, počtu členů a podobně byla zastupiteli vznesena i otázka, jak je možné, že v loňském roce LHK Jestřábi doložil žádost o dotaci prohlášením, že na něj není vedena exekuce, i když v té době čelil hned třem. Michal Tomiga st. vysvětlil, že všechny pohledávky jsou uhrazeny. Jenže opak je pravdou.

O chvíli později nechala primátorka Alena Rašková na projektoru promítnout exekuční příkaz z dnešního dne, který potvrzuje dluh LHK Jestřábi proti Hotelu TK plus. Exekutor si podle právničky města Květy Olašákové činí nárok na dotaci, kterou by zastupitelé na dnešním jednání klubu přiklepli. „Jde o peníze, které klub nedostane do ruky, vyplácí se na základě faktur, které předloží Domovní správa Odboru školství a kultury magistrátu města Prostějova. U toho by byly finanční prostředky z dotace dislokovány,“ vysvětlila Olašáková skutečnost, že exekutor tak může zabavit prostředky města.

Jak se celá situace na zastupitelstvu vyvine, budeme i nadále sledovat. (ber)   

Poslat nový komentář