O hokeji se bude opět jednat v březnu

O hokeji se bude opět jednat v březnu
ilustrační foto

Po bouřlivé a bezmála tříhodinové diskuzi nebyly dotace mládežnickým klubům hokeje schváleny. O jejich osudu se rozhodne na mimořádném jednání Zastupitelstva města Prostějova 13. března ve 13 hodin. Důvodem je exekuční příkaz vůči LHK Jestřábi Prostějov, spolek.

"Dostali jsme nyní zprávu z hotelu TK Plus, že závazky byly vyrovnány už v loňském roce. Proč přišel příkaz právě v této chvíli, není jasné. Pan Tomiga bude mít dostatek času na to, aby mohl předložit všechna potvrzení, že závazky jsou vyrovnány," konstatovala primátorka Alena Rašková. Neprošly návrhy odhlasovat dotaci pouze klubu SK 1913 buď do dubna, nebo rovnou na celý rok. "Jednoznačně bylo řečeno zástupci klubu SK 1913 a LHK Jestřábi mládež, že vedou jednání. Ve hře je i případný odkup klubu. Do dubna by to měli vyřešit. Já v této chvíli říkám, že podpoříme všechny děti, nebo žádné děti!" dodala Rašková. Konečné slovo tedy padne v březnu, do té doby ale mají malí hokejisté led zajištěn. (ber)    

Komentáře

Není vůbec důležité, aby pan Tomiga sehnal a předložil různá potvrzeni. Pan Tomiga dostal dotace i v letech 2015, 2016 a to byl zcela evidentně v exekuci. Tedy to, že dal "čestné prohlášení", že není v exekuci je důvodem k trestnímu oznámení za dotační podvod. Měla by se s nim svézt i paní náměstkyně, která dotaci navrhla, aniž by věnovala pět minut na ověření, zda-li je "čestné prohlášení" fakt čestné nebo nečestné. Přeci jen nešlo o pětikorunu, ale miliony. Těžko se dá uvěřit tomu, že tak zkušená náměstkyně se nechala opít rohlíkem.

Klub sk 1913 postupuje metodou znamou z podnikani tedy tzv. Nepratelskym prevzetim firmy to je to prave Palermo podporovane zastupiteli z TOP 09, Zmeny a ExANO

Poslat nový komentář