Jestřábi vezou tři body

Jestřábi vezou tři body
ilustrační foto

 

Jestřábi jsou v polovině série tří venkovních zápasů a zatím si vedou nadmíru dobře. Dnes navázali na vítězství v Přerově a porazili tým z Uherského Hradiště 4:5. Velkým bonusem pro Prostějov je výborná forma Pavla Kumstáta. Tento zkušený obránce vstřelil v každém z posledních zápasů minimálně jeden gól.

 

Domácí vstoupili do zápasu aktivněji. V druhé minutě si vytvořil slibnou šanci Rapant, který tečoval nahození a nebezpečně tak ohrozil Musilovu branku. Domácí pokračovali v tlaku a další nebezpečnou střelu vyslal na Musila Sakrajda. Byli to ale hosté, kdo se jako první radoval z gólu. Jiří Osina dostal na modré puk od Smejkala a vyslal takovou pumelici, která prostřelila vše, co jí stálo v cestě, a skončila až za zády domácího gólmana. Uherské Hradiště odpovědělo o necelou minutu později. Petr Horehleď technickou střelou prostřelil Musila a upravil skóre na 1:1. Domácí se ujali vedení těsně před koncem první třetiny. Ve 20. minutě domácí vymysleli krásnou kombinační akci, na jejímž konci byl opět Petr Horehleď, který propasíroval puk za Musilova záda.                                                                                                                                  

Druhá třetina patřila Prostějovu, ale velkou roli hrála štěstěna, která dnes přála právě hostům. Ve 30. minutě ale inkasovali Jestřábi, když Martin Červenka přestřelil ležícího Musila. Poté následovala série tří gólů v podání prostějovského LHK. V přesilové hře se strefil ranou od modré Pavel Kumstát. O čtyři minuty později byl Petru Zacharovi uznán sporný gól bruslí a Prostějov tak vyrovnal skóre na 3:3. Smršť prostějovských branek skončila trefou Robina Ševčíka. Tečovaná střela si našla cestu do brány a poslala tak hostující tým do třetí třetiny s vedením a náskokem jedné branky.                                                                                                                                                    

Třetí dějství kontrolovali jestřábi. Začali lépe bruslit a kombinovat. Hosté se ovšem nehodlali vzdát a v 50. minutě vyrovnal skóre Radim Šťastný. V závaru před brankou prostřelil ležícího Musila a zdramatizoval tak zápas. Hrdinou zápasu je však hráč prostějovského LHK Martin Stejskal. Nečekaně tečoval puk před Kůdelou do brány a zajistil tak Prostějovu plný zisk tří bodů. HC Uherské Hradiště – LHK Jestřábi Prostějov 4:5.                                                                                                                           

Sestavy:

HC Uherské Hradiště: Kůdela (Heneš) - Šťastný, Vodák, Matula, Krystýnek, Jedlička, Sladký, Horehleď, Kříž, Červenka, Rapant M., Mikeš, Karpíšek, Šoula, Sekerka, Sakrajda, Piluša, Antonovič, Křemeček, Rapant J., Šafařík.

LHK Jestřábi Prostějov: Musil (Kyša) - Kumstát, Doseděl, Osina, Kolibár, Peštuka, Paška,Tomiga M., Stráněl, Finkes, Stejskal, Duba, Smejkal, Ševčík, Černý, Žajgla, Berčák, D. Šebek, Zachar.                                                                                                                                                                                                                                 

-vil-

Poslat nový komentář