Slezan doma padl

Slezan doma padl
ilustrační foto

Jestřábi si připsali další tři body do tabulky po výhře nad Slezanem Opava 2:3. Prostějov začal dobře a zanedlouho vedl 3:0. Domácí se ale odmítli vzdát a postupně utkání zdramatizovali. Vše ale dobře dopadlo a Jestřábi tak uhájili třetí příčku v tabulce.

V úvodu první třetiny mohl otevřít skóre Čuřík a Finkes. Oba vyslaly proti domácímu gólmanovi Novákovi tvrdé rány, ale ani jedna z nich neprošla za jeho záda. Ve 13. minutě se mohl prosadit Kryl, který se propracoval před branku. Novák jej ale vychytal. Skóre otevřel až 15. minutě nenápadnou střelou Jakub Čuřík. Slezan se ještě v závěru první třetiny pokusil skóre vyrovnat, ale naštěstí pro hosty se tak nestalo ani po Wolfově tvrdé střele. 

 

Do druhého dějství vstoupili lépe hosté. Dvěma rychlými góly hned z úvodi třetiny se dostali do tříbrankového náskoku. Nejprve Nováka prostřelil Radek Meidl a následně se po Čuříkově přesné přihrávce trefil Černý. Opava měla několik tutovek na snížení, ale uspěšná byla až tvrdá střela Vítka z 35. minuty. Vítek vypálil pumelici, se kterou si Sedlář poradil. Puk mu ale vypadl z rukavice a Vítek bez problému dorazil do prázdné branky. 

 

Závěrečná třetina byla pro hosty velmi těžká. Slezan toužil po vyrovnání a neustále se s novou vervou pouštěl do útoku. Prostějov měl mnohdy s jejich bráněním velký problém. A tlak se ještě zvýšil poté co si Kukola nabruslil z kruhů a přesnou střelou snížil na rozdíl jediné branky. Ale Jestřábi plný zisk bodů ubránili a nedovolili domácím vyrovnat zápas. HC Slezan Opava LHK Jestřábi Prostějov 2:3.

 

HC Slezan Opava: Novák - Bednárek, Faksa, Kysela, Tichý, Tůma, Kukol, Mosler, Jurčík - Džemla, Měch, Herman, Polok, Pavelek, Kocián, Koschatzký, Wolf, Černý, Grofek, Vítek, Chalupa

 LHK Jestřábi Prostějov: Sedlář - Kumstát, Doseděl, Osina, Halouska, Kryl, Paška, Tomiga, Finkes, Stejskal, Kolibár, Smejkal, Ševčík, Černý, Žajgla, Čuřík, Šebek D., Zachar, Stráněl, Meidl

 

-vil-

Poslat nový komentář