Při cestě do porodnice začalo auto na dálnici hořet!

Při cestě do porodnice začalo auto na dálnici hořet!
ilustrační foto ZZS

V neděli 10. července 2016 před šestou hodinou ranní zasahovali policisté, hasiči a záchranka u neobvyklého případu. Rodině, cestující do olomoucké porodnice, začalo u Olšan hořet auto.

Policisté přijali oznámení od řidiče, že mu na dálnici D46, v prostoru sjezdu u obce Olšany u Prostějova za jízdy začalo hořet vozidlo. Ve voze měl rodící manželku a šestiletého syna. Na místo byly ihned vyslány všechny složky integrovaného záchranného systému. Všem cestujícím se z vozidla podařilo vystoupit a ke zranění osob nedošlo. „Rodička byla ihned převezena do olomoucké nemocnice. Na žádost zasahujícího lékaře policisté převezli partnera rodící ženy a jejich syna do porodnice. Byla na místě obava ze vzniku šoku u rodící ženy a přítomnost blízkých vyhodnotil lékař jako důležitou,“ uvedl mluvčí policie František Kořínek. Vozidlo bylo uhašeno hasiči Hasičského záchranného sboru a Sboru dobrovolných hasičů Olšany u Prostějova.

Policisté v místě po dobu hasebních prací zastavili dopravu na dálnici ve směru z Prostějova na Olomouc. Po přibližně 15 minutách byl provoz opět obnoven a v 7 hodin bylo vozidlo z místa odtaženo.

„Vyšetřování příčin vzniku požáru vozidla je ve věcné působnosti Hasičského záchranného sboru,“ dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář