Ani na nebi není bezpečno. Havaroval balon!

Ani na nebi není bezpečno. Havaroval balon!
Foto PČR
Další fotky: 
Ani na nebi není bezpečno. Havaroval balon!

V pátek 13. července 2018 před osmnáctou hodinou došlo v katastru obce Žeravice k havárii horkovzdušného balonu při přistávacím manévru. Vyhlídkový let balonu z Olomouce byl dle jeho pilota nucen přistát z důvodu hrozící lokální bouřky. Při přistávacím manévru však údajně vlivem neočekávaného poryvu větru a turbulence mělo dojít k náhlému propadnutí balonu v letové výšce.

"Následkem toho došlo k nárazu koše balonu do hřebenu střechy domu a následně ke kontaktu koše s elektrickým vedením. Nikdo z osmičlenné posádky nebyl při havárii zraněn," uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Poškozením hřebenové tašky na domě vznikla škoda předběžně vyčíslená na jeden tisíc korun. Přetržením elektrického vedení a následného přerušení dodávky elektřiny do obce Žeravice a části obce Kokory byla způsobená dosud nevyčíslená škoda. Alkohol u čtyřiapadesátiletého pilota policisté vyloučili provedenou dechovou zkouškou. "Přesné příčiny, okolnosti i míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího šetření, které policisté provádí ve spolupráci s Ústavem pro odborné zjišťování příčin leteckých nehod. Případná právní kvalifikace nebyla dosud stanovena," dodal mluvčí. (red)

Poslat nový komentář