Muž bez známek života. Záchranáři našli myslivce mrtvého

Muž bez známek života. Záchranáři našli myslivce mrtvého
ilustrační foto

Sedmašedesátiletý myslivec se včera večer ztratil z posedu, na kterém byl na čekané u lovecké chaty pod Králickým Sněžníkem, pátrala po něm Horská služba i Policie ČR. Muž byl nalezen bez známek života.

Skupina myslivců vyšla na čekanou odpoledne s tím, že po stmění lov ukončí. „Když se však jeden z nich na smluvené místo nedostavil, šli se podívat na jemu přidělený posed. Tam ale nebyl a telefon nebral, tak se i potmě pustili do hledání,“ uvedl k okolnostem pohřešování Michal Klimeš, náčelník Horské služby Jeseníky.

Kolem půlnoci se pak myslivci obrátili na Policii ČR a ta požádala o spolupráci Horskou službu ze stanice Dolní Morava. „Dali jsme dohromady tým a spolu s policisty jsme začali prohledávat možná místa, kde se hledaný mohl nacházet. Část záchranného týmu pěšky, část pak na terénních čtyřkolkách,“ popsal začátek akce Michal Klimeš. Pátrání pokračovalo do tří hodin ráno bez výsledku.

„Pak dorazil policejní vrtulník s termovizí a já jsem s jeho posádkou létal nad horami až do půl páté ráno. V tu dobu jsme zachytili obraz možného těla, takže jsem pátrače na zemi navedl na místo,“ řekl náčelník Klimeš. V udané lokalitě záchranáři zjistili, že obraz teplého těla patřil jelenovi a myslivec leží nedaleko něj. Jak byl oblečený v zatepleném kabátě a kalhotách, signál jej zachytil slaběji.

Záchranáři ovšem zjistili, že muž nejeví známky života. „Neměl žádné viditelné poranění, kromě lehce odřené tváře. Když pak dorazil lékař, konstatoval smrt. Pak vše začali vyšetřovat policisté,“ doplnil náčelník Klimeš. Dodal, že v ranních hodinách pak členové HS pomohli transportovat zesnulého z nepřístupného terénu a předali k dalšímu vyšetřování. (Zdroj HS Jeseníky)

 

Poslat nový komentář