O paliativní a hospicovou péči mají zájem i zdravotníci

O paliativní a hospicovou péči mají zájem i zdravotníci
ilustrační foto kr-olomoucky.cz

Krajští zastupitelé na svém listopadovém zasedání schválili rozšíření hospicové a paliativní péče v prostějovské nemocnici. Hejtmanství do projektu investuje přes třináct miliónů korun. Nemocnice zaznamenala mezi zdravotníky velký zájem o práci na tomto oddělení.

„Zájem o práci na tomto oddělení projevili dva lékaři a řada zdravotních sester nejen z naší společnosti. Jsem velmi ráda, že tuto péči berou velmi osobně,“ sdělila PvNovinkám předsedkyně představenstva Středomoravské nemocniční Marie Marsová. Podle jejich slov budou pokoje pro jednoho pacienta, aby tak bylo zachováno soukromí. Na pokojích bude mimo sociálního zařízení rovněž lůžko pro doprovod. „Nejde jen o zdravotní péči, ale také nutriční a v neposlední řadě duchovní. Máme řadu poznatků nejen z kamenného hospice na Svatém Kopečku, který je trvale kapacitně zahlcen, ale i z mobilní hospicové péče, která je využívána mimo jiné v Přerově,“ dodala Marsová.

Oddělení hospicové a paliativní péče s pětadvaceti lůžky vznikne přestavbou starého objektu lůžkového prostoru nemocnice. Nová budou sociální zařízení, koupelny, ale také zázemí pro ošetřující lékaře a sestřičky. Zařízení bude určené především pro pacienty trpící nevyléčitelnými chorobami. Součástí objektu proto má být i citlivě navržená pietní místnost. (ber)

Poslat nový komentář