Nová outdoorová GPS hra i pro Prostějovany

Nová outdoorová GPS hra i pro Prostějovany
ilustrační foto

Prostějovští majitelé GPS či chytrých mobilů s vestavěným GPS modulem si od nynějška mohou zpestřit svůj volný čas novou outdoorovou hrou - GeoCheckpointingem. První GeoCheckpoint byl umístěn v nedalekém okolí a čeká na své nálezce.

GeoCheckpointing je celosvětová outdoorová hra, v níž uživatelé pomocí GPS nebo mapy hledají kontrolní body, tzv. GeoCheckpointy. Cílem každého GeoCheckpointu je zavést uživatele na místo, které je něčím zajímavé. Nemusí vůbec jít pouze o významné památky či výjimečné přírodní pozoruhodnosti. Předmětem GeoCheckpointu může být třeba pěkné místo v lese, jezero či pěkný městský park.

Na první pohled může vypadat GeoCheckpointing jako některé jiné GPS hry. Nicméně, v praxi přijdete na rozdíly. Vyžaduje třeba méně času stráveného na počítači, čímž je hra jednodušší a zábavnější. 

Každý GeoCheckpoint má rozměry 6 x 8 cm a obsahuje třípísmenný kód. Tento kód slouží jako důkaz nalezení daného GeoCheckpointu. Nálezy si každý uživatel může tzv. zalogovat na internetu, díky čemuž získá statistiky svých nálezů a na mapě může přehledně rozlišit navštívená a nenavštívená místa.

GPS souřadnice a informace o jednotlivých GeoCheckpointech lze získat po bezplatné registraci na geocheckpointing.com

Poslat nový komentář