K Vánocům přejetého pejska s vyhřezlými vnitřnostmi a popraskanýma žilkama v očích?

K Vánocům přejetého pejska s vyhřezlými vnitřnostmi a popraskanýma žilkama v očích?
ilustrační fota internet
Další fotky: 
K Vánocům přejetého pejska s vyhřezlými vnitřnostmi a popraskanýma žilkama v očích?

 

Blíží se Vánoce a s nimi i nákupy dárků pro naše nejmenší. Řada prodejců jde do útoku a do svých nabídek zařazuje jen těžko uvěřitelné „hračky“. Tendence dnešní agresivní doby se bohužel odráží i zde.

Hračka by měla být hlavně výchovná věc, a když už moc výchovná není, měla by pro děti být  roztomilá, příjemná a neměly by se jí bát. „Hledala jsem na internetu nějakou pěknou hračku pro svého vnuka. Je blázen do aut, tak jsem si říkala, pořídíš něco výjimečného. Po shlédnutí desítek nabídek nejrůznějších prodejců a výrobců zůstanu u klasiky a koupím auto na dálkové ovládání,“ sdělila PvNovinkám paní Marta. Mezi hračkami našla takové perly jako „havárii se zraněnými“.   

V Anglii dodnes existuje firma, která vyrábí „přejetá“ zvířata. Před dvěma lety měla zastoupení i u nás, naštěstí ale bez větší odezvy a tak se dovozu oněch příšerností už nevěnuje. Hrůzičky v podobě rozmašírovaných zvířátek prošly testy a splňují evropské normy. A tak se děti mohou radovat třeba z přejetého pejska, s vyhřezlými vnitřnostmi, popraskanýma žilkama v očích a otiskem pneumatiky na zádech. K plyšákům získáte veškeré vybavení obdobné lidským mrtvolám - plastový pytel, visačku jak z márnice, úmrtní list, a navíc samolepku "I love RoadKill" (miluji silniční vraždy). No nekupte takovou pěknou kreativní hračku za pouhých šest stovek.

„Nedovedu si představit, k čemu dobrému může tohle dítě vést. Nejspíš k lhostejnosti  k utrpení zvířete,“ pozastavila se jedna z miminek, které PvNovinky ukázaly některé z obrázků těchto „hraček“. „Osobně bych to v domě nesnesla ani minutu, budí to strach i ve mně, ne tak v naší pětileté Barče,“ dodala.    

Je záhadou, co vede hračkářské společnosti tyto hrůzy vyrábět. Můžeme jen doufat, že kupujících bude stále méně a méně, stejně jako bude ubývat dětské agresivity. (ber)

Komentáře

Zvířátka hledající domov najdete na: http://zvirata.hyperinzerce.cz/

Poslat nový komentář